אונקולוגיה

גישה חדשה לטיפול תומך משפרת הישרדות של חולים עם ממאירויות גרורתיות (מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO)

גישה נסיונית לטיפול תומך שהביאה להארכת הישרדות חולים עם ממאירויות גרורתיות בהיקף של חמישה חודשים, צפויה להפוך לגישה המקובלת לטיפול באוכלוסיית חולים זו, כך טוענים חוקרים במהלך הרצאה במסגרת הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology).

המחקר נערך ב-MSKCC (Memorial Sloan Kettering Cancer Center) בניו-יורק והשווה בין תוצאים מבוססי-רשת על-בסיס דיווחי החולים לניטור תסמינים ובין טיפול סטנדרטי. מדגם המחקר כלל 766 חולים תחת טיפול כימותרפי. המחקר נערך במהלך ביקורים במרפאות ובין ביקורים אלו והתמקד בחולים שהחלו טיפול כימותרפי בשל ממאירות סולידית גרורתית בין 2007-2011. המשתתפים בקבוצת ההתערבות סיפקו דיווח-עצמי אודות 12 תסמינים נפוצים באמצעות טבלאות מחשב.

כאשר משתתף דיווחו על תסמין חמור או החמרה בתסמין קיים, נשלח דואר אלקטרוני לאחות הקלינית האחראית על אותו מטופל. התראות אלו הובילו לעיתים קרובות להתערבויות קליניות.

המשתתפים בקבוצת הביקורת דנו בתסמינים שלהם במהלך מפגשים קליניים מתוכננים ויכלו ליצור קשר עם המרפאה דרך הטלפון בין הביקורים במקרה של תסמינים מטרידים.

החוקרים מדווחים כי גישת ההתערבות שנבחנה במחקר לוותה בחציון הישרדות כולל טוב יותר משמעותית של 31.2 חודשים, אל מול 26 חודשי הישרדות בקבוצת הטיפול הסטנדרטי.

תשעה מחקרים קודמים מצאו כי דיווח-עצמי מפי המטופלים אודות תסמיני כאב, בחילות ועייפות, הוביל להפחתת חומרת התסמינים. עם זאת, זהו המחקר הראשון שמצא כי גישה זו הובילה להארכת ההישרדות.

החוקרים מדגישים כי המפתח לתוצאות לא היה הכלי הדיגיטאלי. לדבריהם, אין צורך בטכנולוגיות מתקדמות להשגת השיפור האמור אלא נדרשת גישה שיטתית, המאפשרת ניהול מקיף ומהיר יותר של תסמינים. לשיטה זו יתרונות רבים, דוגמת סיוע למטופלים להשלים את הטיפול הכימותרפי.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה