אונקולוגיה

טיפול באספירין מלווה בסיכון מופחת לתמותה עקב ממאירות בדרכי המרה (JAMA Oncology)

הישרדות חולים עם ממאירויות נדירות ומסכנות חיים במערכת העיכול עשויה להיות ארוכה יותר, במידה והם נוטלים טיפול באספירין, כאשר ההשפעה הגדולה ביותר תוארה באלו שלא נטלו את התרופה טרם אבחנת הממאירות, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology.

מבין 2,934 חולים עם ממאירויות בדרכי המרה, 667 חולים אובחנו עם סרטן כיס מרה; 1,559 (53%) עם כולנגיוקרצינומה, 224 חולים אובחנו עם ממאירות של האמפולה על-שם ואטר, וב-484 חולים (16%) תועדו ממאירויות חופפות.

החוקרים מדווחים כי תועדו 2,415 מקרי תמותה (82%), עם חציון הישרדות של 5.8 חודשים. 256 חולים (9%) נטלו אספירין בתחילת המחקר, כאשר 349 חולים נוספים (12%) החלו בטיפול באספירין לאחר אבחנת הממאירות. מבין המטופלים באספירין, 96% (2,817 חולים) קיבלו טיפול במינון של 75 מ”ג.

בהשוואה לאלו שלא טופלו באספירין, מטופלים באספירין נטו להיות מבוגרם יותר, לקבל טיפול בסטטינים, ובאלו שנטלו אספירין עוד טרם אבחנת הממאירות תועדה שכיחות גבוהה יותר של מחלות לב ומחלות רקע אחרות.

טיפול באספירין לווה בסיכון מופחת לתמותה בחולים עם סרטן כיס המרה (יחס סיכון של 0.63), כולנגיוקרצינומה (יחס סיכון של 0.71), ממאירות באזור האמפולה על-שם ואטר (יחס סיכון של 0.44) וממאירויות חופפות בדרכי המרה (יחס סיכון של 0.68).

בקרב חולים שלא נטלו אספירין בעבר והחלו בטיפול לאחר אבחנת הממאירות תועדה תועלת רבה יותר, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול באספירין עוד טרם אבחנת המחלה הממארת, אם כי בכל החולים תועדה ירידה בסיכון לתמותה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בתועלת ההישרדותית של טיפול באספירין בחולים עם ממאירויות בדרכי המרה וכי תוצאות המחקר עולים בקנה אחד עם מחקרים קודמים.

JAMA Oncology 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה