אונקולוגיה

האם לצלצול בפעמון בתום טיפולי הקרנות עשויה להיות השפעה שלילית? (International Journal of Radiation Oncology)

ברחבי העולם חולים נוהגים לצלצל בפעמון ביום האחרון של טיפול קרינתי, כחלק מהחגיגות של השלמת הטיפול. עם זאת, מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Radiation Oncology עולה כי צעד זה עשוי לגרום לחולים להרגיש גרוע יותר, עקב תחושות הנוגעות למצוקה על-רקע הטיפול, אשר עשויה להימשך ולהחמיר לאורך חודשים.

החוקרים כללו שני מדגמי חולים אשר השלימו טיפול קרינתי דפיניטיבי במרכז יחיד. חולים בקבוצת הביקורת השלימו טיפול ומילאו שאלון פסיכולוגי. לאחר מכן הורכב פעמון במרפאה והחולים בקבוצת ההתערבות צלצלו בפעמון ביום האחרון של הטיפול הקרינתי ומילאו את אותו שאלון.

מדגם המחקר כלל 210 חולים, מהם 107 לקחו חלק בקבוצת ההתערבות (צלצול בפעמון) ו-103 בקבוצת הביקורת. 163 חולים השלימו את השאלונים לאורך המעקב, כולל 86 חולים בקבוצת ההתערבות ו-80 חולים בקבוצת הביקורת.

בקבוצת ההתערבות תועדו מדדי מצוקה גרועים יותר, בהשוואה לאלו שלא צלצלו בפעמון, עם מדד ממוצע של 5.6 לעומת 4.7 נקודות (p=0.045). הבדל זה היה גדול עוד יותר עם המשך המעקב (מדד של 6.4 לעומת 5.1 נקודות, בהתאמה, p=0.009).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בניגוד להשערתם בתחילת המחקר, צלצול בפעמון בתום הטיפול הקרינתי לווה במצוקה גדולה יותר בקרב המטופלים, אשר נותרה ואף החמירה בחודשים שלאחר השלמת הטיפול.

International Journal of Radiation Oncology 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה