פנימית

האם צריכת דגים משפיעה על האלקטרופיזיולוגיה של הלב? (J Am Coll Cardiol)

ממחקר חדש עולה כי לצריכת טונה או דג מבושל או צלוי השפעות טובות על האלקטרופיזיולוגיה של הלב העשויות למנוע הפרעות קצב מסכנות חיים.

דיווחים קודמים קשרו בין צריכת דגים וסיכון מופחת למוות פתאומי, הפרעת קצב קורונרית קטלנית, ופרפור פרוזדורים, אך המנגנון לקשר הנ”ל לא היה ידוע. עם זאת, עדויות ממחקרים בבעלי חיים מצאו קשר ישיר של שמן דגים עם האלקטרופיזיולוגיה הלבבית.

החוקרים בחנו נתונים שנאספרו מקרב 5096 מבוגרים שהשתתפו במחקר Cardiovascular Health Study, בכדי לבחון את הקשר בין צריכת חומצן שומן n-3 של דגים ומדדי אק”ג. המחקר שהתמקד בגורמי סיכון למחלות קרדיווסקולריות, נערך בין 1989 ו-1990 וכלל משתתפים בגילאי 65 ומעלה.

החוקרים מצאו קשר בין צריכת טונה או דגים מבושלים וצלויים לפחות אחת לשבוע ובין קצב לב איטי יותר, בהשוואה לצריכת דגים פחות מפעם בחודש (P<0.05). יתרה מזאת, נמצא קשר בין צריכת דגים לפחות 5 פעמים בשבוע ובין הולכה עלייתית-חדרית איטית יותר ועם סיכון מופחת למרווח QT מאורך (P<0.05). צריכת Marine n-3 Fatty Acid הראתה השפעה דומה.

בניגוד לכך, צריכת טונה או דגים מבושלים או צלויים לא השפיעה על ההולכה החדרית. כמו כן, צריכת דגים מטוגנים לא  השפיעה על מדדי אק”ג.

בעבר הוכח כי צריכת דגים אפויים, הנמכרים בארה”ב בעיקר בצורת המבורגר-דגים או מקלות דגים, אינה קשורה עם רמות הדם של חומצות שומן n-3. עובדה זו מרמזת כי ייתכן וחומצות השומן n-3 בטונה ודגים אפויים ומבושלים אחרים הן האחראיות להשפעות החיוביות על הפעילות החשמלית של הלב.

J Am Coll Cardiol 2006;48:478-484.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה