ילדים

שכיחות מוגברת של הפרעות דיכאון וחרדה בילדים ומתבגרים עם אנמיה חרמשית (Pediatr Nurs)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatric Nursing מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי בקרב ילדים הסובלים מאנמיה חרמשית שכיחות מוגברת של הפרעות דיכאון וחרדה, עם פגיעה באיכות החיים של החולים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין דיכאון, חרדה ואיכות חיים, כמו גם את ההשפעות של גיל, מגדר ותדירות כאב, בילדים (44 חולים) ומתבגרים (31 חולים) עם אנמיה חרמשית. המשתתפים השלימו את מדד RCADS (Revised Child Anxiety and Depression Scale) ו-PedQL Generic Model (Pediatric Quality of Life).

החוקרים מדווחים כי מדדי RCADS הממוצעים וסטיות התקן במרבית החולים היו נמוכים מהסף הקליני של T < 65, עדות לסיכון נמוך לדיכאון (89.3%) וחרדה (93.3%). המדדים להערכת היבטים שונים של איכות חיים בריאותית כללו מדד פסיכוסוציאלי, אמוציונאלי, חברתי, תפקוד בבית הספר ותפקוד גופני.

החוקרים זיהו מתאם שלילי משמעותי בין ממוצע סיכום מדדי איכות החיים ותסמיני חרדה כללית (p<0.0001), דיכאון (p<0.0001), הפרעה טורדנית-כפייתית (p<0.0001), חרדה (p<0.0001) ופוביה חברתית (p<0.0001). גיל ומגדר לא השפיעו משמעותית על הסיכון לדיכאון וחרדה או איכות חיים ירודה.

לאור ממצאי המחקר, החוקרים ממליצים לרופאים המטפלים בצעירים עם אנמיה חרמשית להשלים בדיקות סקר להפרעות דיכאון וחרדה ולהפנות לפי הצורך להתערבות מוקדמת על-מנת להביא לשיפור איכות החיים ולשפר את התפקוד בבית הספר.

Pediatr Nurs. 2016;42(3):113-119

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה