המטו-אונקו ילדים

עדויות לתועלת בבדיקת סקר לסרטן השד בגיל 25 במטופלות אשר החלימו מסרטן בילדות. (Medpage)

מטופלות אשר חלו והחלימו מסרטן בילדות ובמהלך הטיפולים טופלו בקרינה לאיזור בית החזה הם בעלות סיכון לסרטן שד המגיע לזה של מטופלות הנושאים את מוטציה BRCA1. ההנחיות של ה Childrens Oncology Group (COG) היא לבצע ממוגרפיה שנתית ו MRI החל מגיל 25. עם זאת, התועלת, הנזק והעלות הכלכלית בגישה זו טרם  הובהרה.

במחקר זה בדקו שני מודלים לסימולציה של סרטן השד (Model 1, Model 2) מתוך ה Cancer Intervention and Surveillance Modeling Network (CINET) ונתונים מתוך ה Childhood Cancer Survivor Study. בוצעה סימולציה של 3 גישות של בדיקות סקר: בדיקת ממוגרפיה ו MRI שנתית החל מגיל 25 (COG25), בדיקת MRI שנתית החל מגיל 25 (MRI25), וממוגרפיה פעם בשנתיים החל מגיל 50 (Mammo50), כמו בדיקות הסקר לנשים ברמת סיכון רגילה.

תוצאות: מבין אוכלוסיית המטופלות בנות ה 25 אשר עברו הקרנה לאיזור בית החזה, הסיכון לתמותה מסרטן שד בהיעדר בדיקת סקר היה 10-11%. בהשוואה להיעדר בדיקות סקר, בדיקות הסקר Mammo50, MRI25, COG25 מנעו 23-25%, 56-62%, 56-71% ממקרי התמותה באופן יחסי. מניעת מקרי המוות ב COG25 לעומת MRI25 היתה גבוהה יותר במודל 1 מאשר במודל 2 (9% לעומת < 1%). במודל 1, גם MRI25 וגם COG25 היו טובים מבחינת יחס תועלת-עלות. במודל 2, MRI25 היה עדיף (יחס עלות תועלת גבוה יותר).

מסקנת החוקרים היתה כי בהשוואה להיעדר בדיקות סקר בכלל, החלת בדיקות סקר בגיל צעיר במטופלות ששרדו את מחלת הסרטן והינן עם סיכון גבוה לסרטן שד, מוריד את הסיכון לתמותה בכ 50% והינו בעל עלות תועלת גבוהה. החוקרים גם נשאו עיניים לעתיד, ודיברו על השאיפה להגיע לסקר לאיתור מוקדם אשר מותאם אישית למטופל/ת.

Clinical outcomes and cost-effectiveness of breast cancer screening for childhood cancer survivors treated with chest radiation: A comparative modeling study. ASCO Meeting Library. Presented June 1, 2019.

לידיעה במדפייג’

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה