הפסקת שתיית אלכוהול עשויה לשפר את הבריאות הנפשית בנשים (CMAJ)

בנשים המפסיקות לשתות אלכוהול ייתכן שיפור משמעותי בבריאות הנפשית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Canadian Medical Association Journal.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות מבוגרים שלקחו חלק במחקר FAMILY Cohort Study להערכת גורמים העשויים לתרום לתחושת הרווחה של תושבי הונג-קונג. הם התבססו על נתונים משני הגלים הראשונים של המדגם, אשר נערכו בשנים 2009-2013. במסגרת המחקר נבחן הקשר בין דפוסי צריכת אלכוהול בשני גלים אלו (הפסקת צריכת אלכוהול, התחלת צריכת אלכוהול, צריכת אלכוהול ממושכת, הפסקת צריכת אלכוהול לאורך זמן ארוך והימנעות מאלכוהול לאורך כל החיים) ובין השינויים בתחושת רווחה גופנית ונפשית (מרכיבים בסולם 12-Item Short Form Health Survey). החוקרים תיקפו את הממצאים באמצעות מדגם ארצי מייצג בארצות הברית, National Epidemiologic Survey on Alcohol and Related Conditions (2001-2005).

מהתוצאות עולה כי במדגם FAMILY Cohort (10,385 משתתפים, אשר היו במעקב לאורך חציון של 2.3 שנים), השינוי בבריאות הנפשית היה טוב יותר בנשים שהפסיקו לצרוך אלכוהול, בהשוואה לאלו שנמנעו מאלכוהול כל חייהן (β=1.44; רווח בר-סמך 95% של 0.43-2.45; שינוי ממוצע במדד של 2.0+ בקרב אלו שהפסיקו לצרוך אלכוהול ושל 0.02+ באלו שנמנעו מאלכוהול כל חייהן). קשר זה אושר גם במדגם NESARC (31,079 משתתפים, אשר היו במעקב לאורך חציון של 3.1 שנים) (β=0.83; רווח בר-סמך 95% של 0.08-1.58; שינוי ממוצע במדד של 1.1- בקרב אלו שהפסיקו לצרוך אלכוהול ושל 1.6- באלו שנמנעו כל חייהן מצריכת אלכוהול).

החוקרים מסכמים וכותבים כי השינוי בבריאות הנפשית היה טוב יותר בנשים שהפסיקו לצרוך אלכוהול, כאשר בתוך ארבע שנים מהפסקת צריכת אלכוהול, הן באוכלוסיה מסין והן באוכלוסיה מארצות הברית, מדדי הרווחה הנפשית התקרבו לאלו שתועדו בקרב נשים שמעולם לא צרכו אלכוהול.

CMAJ. Published online July 8, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה