Wound Care

פורמולה נוזלית המועשרת באבץ, ארגינין ואנטיאוקסידנטים משיגה שיפור גדול יותר בריפוי פצעי לחץ של מטופלים הסובלים מתת תזונה בהשוואה לפורמולה ללא העשרה (Ann Intern Med)

מאת  מערכת אי-מד

מחקר חדש מה-Ann Intern Med. מדגים כי במטופלים הסובלים מתת תזונה ופצעי לחץ (PU) מתן תוספים בפורמולה נוזלית הכוללים אבץ, ארגינין, ואנטיאוקסידנטים משפרים את ריפוי ה-PU.

ברקע מסבירים החוקרים כי מחקרים על תוספים תזונתיים ספציפיים לטיפול ב-PU היו עד כה קטנים, לא עקביים בפורמולות שנבחנו, או לא מוצלחים מבחינת הבקרה על רמת הקלוריות או החלבונים בסך צריכת התוספים.

מטרת החוקרים הייתה להעריך אם תוספי תזונה המכילים ארגינין, אבץ, ואנטיאוקסידנטים בפורמולה עתירת קלוריות וחלבונים משפרת את הריפוי של PU . 

המחקר היה רב מרכזי, אקראי, מבוקר ועיוור במסגרת טיפול ארוך טווח ושירותי טיפול ביתי.

השתתפו 200 מבוגרים עם תת תזונה בדרגה II , III ו-IV של PU.

המטופלים קיבלו פורמולה עתירת אנרגיה, עשירה בחלבונים המועשרת עם ארגינין, אבץ ואנטיאוקסידנטים (400 מ”ל/ליום) או נפח שווה של פורמולה שוות קלוריות וחנקן לאורך 8 שבועות.

יעד המחקר המרכזי היה שיעור השינוי בשטח ה-PU לאחר 8 שבועות. יעדים משניים כללו ריפוי מלא, הפחתה של שטח ה-PU ב-40% ומעלה, היארעות של זיהום הפצע, וסך מספר החבישות לאחר 8 שבועות, ושיעור השינוי בשטח הפצע לאחר 4 שבועות.

החוקרים מדווחים כי התוספים שנכללו בפורמולה המועשרת בקרב 101 המטופלים בקבוצה זו באו לידי ביטוי עם הפחתה גדולה יותר של שטח ה-PU : ירידה ממוצעת של 60.9% (בטווח בין 54.3%-67.5%) לעומת קבוצת הביקורת (99 מטופלים) שבה שיעור הירידה בשטח הפצע היה 45.2% (בטווח בין 38.4% ל-52.0%). ההבדל הממוצע המתואם היה 18.7% והוא היה מובהק סטטיסטי.

יותר מטופלים בקבוצת הפורמולה המועשרת השיגו ירידה של מעל 40% בשטח הפצע בהשוואה לקבוצת הביקורת עם יחס סיכויים של פי 1.98 , P = 0.018 .  לא היו הבדלים ביעדי המחקר המשניים האחרים.

החוקרים מציינים במסגרת מגבלות המחקר כי ההשתתפות הוגבלה למטופלים עם תת תזונה המסוגלים לשתות פורמולה נוזלית ואשר חיו במוסדות סיעודיים או זכו לטיפול ביתי.

מסקנות החוקרים הן שמבין המטופלים עם PU , טיפול לאורך 8 שבועות של פורמולה נוזלית המועשרת בארגינין, אבץ ואנטיאוקסידנטים משפרים ריפוי של PU .

Ann Intern Med.2015;162(3):167-174. doi:10.7326/M14-0696

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

  • טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול ב- Semaglutide (וויגובי) מוביל לירידה גדולה יותר במשקל במטופלים עם עודף-משקל או השמנת-יתר אשר לא קיבלו קודם לכן טיפול תרופתי כנגד השמנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת Semaglutide, אגוניסט לקולטן ל-GLP-1, הדגימו השפעה הטרוגנית על משקל הגוף באלו עם עודף-משקל […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה