צריכת פירות וירקות מלווה ברמות דחק נמוכות יותר (Clin Nutr.)

דיאטה עתירת פירות וירקות עשויה להשפיע לטובה על המצב הבריאותי, אך ממחקר חדש עולה כי הקפדה על צריכת פירות וירקות מלווה גם ברמות דחק נמוכות יותר, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Nutrition.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכת פירות וירקות ובין רמות הדחק במדגם שכלל גברים ונשים בגילאי 25 שנים ומעלה ממחקר AusDiab (Australian Diabetes, Obesity and Lifestyle). עוד ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין קרטנואידים בדם, סמנים לצריכת פירות וירקות, ובין תחושת הדחק.

שאלוני תזונה שימשו להערכת צריכת פירות וירקות בקרב גברים ונשים מאוסטרליה בין השנים 1999-2000, כאשר רמות דחק סווגו באמצעות שאלון Perceived Stress Questionnaire. רמות קרטנואידים בסרום נמדדו בתת-קבוצה של 1,187 משתתפים.

בקרב משתתפים עם הצריכה הגבוהה ביותר של פירות וירקות תועדו מדדי PSQ Index נמוכים ב-10%, בהשוואה לאלו עם הצריכה הנמוכה ביותר (0.27 לעומת 0.30, בהתאמה; P=0.004). קשרים דומים תועדו כאשר החוקרים בחנו בנפרד את הקשר עם צריכת פירות ועם צריכת ירקות.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי צריכה רבה יותר של פירות וירקות לוותה בתחושת דחק קלה יותר בקרב מבוגרים בגיל העמידה (גילאי 45-65 שנים, p=0.004), אך לא במבוגרים צעירים מתחת לגיל 45 שנים או קשישים בגילאי 65 שנים ומעלה.

בחלוקה לפי מגדר, צריכה רבה יותר של פירות וירקות לוותה גם בתחושת דחק נמוכה יותר בגברים (P=0.009) ובנשים (p=0.012).

ממצאי המחקר מעידים על קשר הפוך בין רמות קרטנואידים בסרום ובין תחושת הדחק, אך קשר זה נעלם לאחר תקנון לגיל וערפלנים אחרים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי צריכה רבה יותר של פירות וירקות מלווה בתחושת דחק קלה יותר, בפרט במבוגרים בגיל העמידה. ממצאים אלו תומכים בהמלצות הנוכחיות אודות היתרונות הרפואיים של צריכת פירות וירקות.

Clin Nutr. Published online April 15, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה