האם אנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים צפויים לעלות מעלה בסולם הטיפול כנגד יתר לחץ דם? (מתוך אתר Medscape)

במקרים רבים, אנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים נדחקים לסוף רשימת האפשרויות התרופתיות לאיזון לחץ דם, לאחר מיצוי טיפול במעכבי ACE ו-ARB. עם זאת, ממחקרים שפורסמו לאחרונה, דוגמת PATHWAY-2 ו-ReHOT עלו עדויות שתמכו בתועלת של תרופות אלו, אם כי לא כקו טיפול ראשון.

לאחרונה נכנסו לשוק קבוצה חדשה של אנטגוניסטים ניסיוניים כנגד קולטן למינרלוקורטיקואידים. בניגוד ל-Spironolactone (אלדקטון) ו-Eplerenone (אינספרה), לתכשירים בעלי פעילות סלקטיבית, דוגמת Esaxerenone ו-Finerenone השפעה אנטגוניסטית משמעותית יותר לקולטן. תכשירים אלו הונדסו ביוכימית בכדי לעכב את ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון ללא התפתחות היפרקלמיה המגבילה פעמים רבות את מינון הטיפול. מחקר ESAX-HTN הינו אחד מסדרת מחקרים להערכת היעילות והבטיחות של אנטגוניסטים סלקטיביים לקולטן אנטגוניסטים והתוצאות מבטיחות מאוד.

המחקר כלל למעלה מ-1,000 חולים עם יתר לחץ דם עמיד לטיפול מ-43 מרכזים ברחבי יפן (לחץ דם סיסטולי ממוצע של 155 מ”מ כספית ולחץ דם דיאסטולי ממוצע של 98 מ”מ כספית). החולים חולקו באקראי לטיפול ב-Eplerenone במינון 50 מ”ג ביום, או Esaxerenone באחד משני מינונים יומיים (2.5 או 5 מ”ג).

לאחר 12 שבועות טיפול, בחולים בקבוצת הטיפול ב-Esaxerenone במינון גבוה תועדה ירידה גדולה יותר בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי (ירידה של 13.1 ו-6.3 מ”מ כספית, בהתאמה). גם באלו בקבוצת הטיפול ב-Esaxerenone במינון נמוך נרשמה ירידה גדולה יותר בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי, בהשוואה למטופלים ב-Eplerenone. פחות מ-1% מהחולים שטופלו ב-Esaxerenone במינון נמוך ומינון גבוה פיתחו היפרקלמיה.

במידה והאנטגוניסטים הסלקטיביים לקולטן למינרלוקורטיקואידים הינם בעלי השפעה דומה או גדולה יותר להפחתת לחץ הדם, עם שכיחות דומה או פחותה של אירועי היפרקלמיה, אזי ייתכן כי רופאים יבחרו באפשרות זו לעיתים קרובות יותר. ייתכן כי אנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים לא ישמשו עוד כקו-טיפול שלישי או רביעי לאיזון יתר לחץ דם. עם הפרסום הצפוי של תוצאות מחקר ESAX-DN ו-FIDELIO-DKD, כמו גם נתוני הביניים של מחקר FIGARO-DKD, ייתכן כי לתכשירים אלו יהיה מקום נרחב עוד יותר בטיפול כנגד מחלת כליות על-רקע סוכרת.

מתוך אתר Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה