ניתוח מעמיק של סרטי ג’יימס בונד מעיד כי גיבור הסרט סובל מבעיות שתייה (Med J Aust)

למרות שג’יימס בונד שרד אינספור מצבים מסכני-חיים, התנהגותו המסוכנת אינה נטולת השלכות, כאשר מניתוח מעמיק של 24 סרטי ג’יימס בונד עולה כי סוכן העל הוא למעשה אלכוהוליסט וזקוק לעזרה. במאמר שפורסם בכתב העת Medical Journal of Australia מדווחים הכותבים כי בסדרת הסרטים נראה כי הגיבור שתה 109 משקאות אלכוהוליים,עם ממוצע של 4.5 משקאות בכל סרט.

החוקרים ניתחו את הרגלי השתיה של הדמות הבדיונית. בסרט “קוונטום של נחמה”, שיצא לאקרנים בשנת 2008, הם מצאו כי גיבור העל שתה לפחות שישה משקאות מרטיני וספר, המקביל ל-24 יחידות אלכוהול על-פי התיאור של הקוקטייל בסרט “קזינו רויאל” משנת 2006 כך שצפי רמת האלכוהול בדמו היא 0.36 גרם/ד”ל.

ריכוז אלכוהול זה עשוי להיות מספיק בכדי להביא למותם של חלק מהאנשים. לכל הפחות, הכבד של ג’יימס בונד היה תחת עומס רב, כאשר לפי ההערכות דרושות כ-24 שעות לפירוק כמות אלכוהול זו ואין ספק כי תפקודו בעבודה היה נפגע ביום למחרת.

על-בסיס ניתוח צריכת אלכוהול וההתנהגות המסוכנת של גיבור הסרטים, כולל ליקוי בנהיגה, הפעלת מכונות מורכבות, יחסי מין אקראיים (וייתכן לא-מוגנים) ואלימות, החוקרים קבעו כי יש עדויות מוצקות ועקביות לפיהן לג’יימס בונד בעיה משנית לצריכת אלכוהול כרונית בדרגה חמורה.

מבחינה קלינית, ההתנהגות המסוכנת בה עוסק ג’יימס בונד באופן שגרתי תענה על מרבית הקריטריונים של ה-DSM-5 להגדרת הפרעה הנוגעת לצריכת אלכוהול, דבר המוביל את החוקרים להמליץ לגיבור לפנות לעזרה מקצועית בכדי לנסות ולמצוא גישות אחרות להתמודד עם המתחים הנלווים למקצוע שלו.

אין די נתונים מהסרטים בכדי להסיק מסקנות ברורות אודות ההשפעות של צריכת אלכוהול מוגזמת ולאורך פרק זמן ממושך על מצבו הכללי של בונד, אם כי נראה כי מצבו הבריאותי נשמר היטב. הכותבים גם מזהירים מפני ההיסטוריה של זעזועי מוח חוזרים של הגיבור ומציינים כי יש לשים לב כי אלכוהול עשוי לפגוע בהחלמה לאחר חבלת ראש.

עוד עולה מניתוח הנושא כי בנות הזוג של ג’יימס בונד, לפחות שלוש מהן לאורך הסרטים, שתו אלכוהול בכמות רבה, כולל אחת שצרכה כמות המספיקה בכדי לגרום לגמגום וראיה כפולה. בנוסף, הסביבה של בונד מכילה כמות אלכוהול רבה, כאשר מספר המוצרים עולה משמעותית עם הזמן.

Med J Aust. 2018;209:495-500

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    חשיפה לפוראן, תרכובות כימיית המצויה במוצרי חקלאות, מייצבים, תרופות ואוכל, מלווה בעליה משמעותית בשיעורי הימצאות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ותמותה נשימתית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין 2013 עד 2018 וזיהו 270מבוגרים עם […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes עולה כי לגורמי סיכון לא-מסורתיים, דוגמת מיגרנה ומחלות אוטואימוניות, השפעה גדולה יותר משמעותית על הסיכון לאירוע מוחי במבוגרים צעירים, לעומת גורמי סיכון מסורתיים דוגמת יתר לחץ דם, רמות כולסטרול גבוהות, או שימוש בטבק. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שבנשים פחות גורמי סיכון מסורתיים למחלות […]

  • האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי אין קשר משמעותי בין חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי ובין הסיכון למחלות אטופיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר קודם מצא כי חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה. במחקר הנוכחי […]

  • שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    מתוצאות מחקר SUMMIT שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולות עדויות המאשרות את הקשר בין חשיפה לגובה רב ובין הופעת הפרעות קצב לב, כאשר למעלה מאחד מכל שלושה נבדקים בריאים פיתחו ברדיאריתמיה או טכיאריתמיה בזמן טיפוס על הר אוורסט. היפוקסמיה עורקית, הפרעות אלקטרוליטיות ונשימה פריודית מעלים את הסיכון להפרעות קצב לב בגובה רב. במחקר SUMMIT נכללו […]

  • מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד, בפרט מתוקים, מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות גלאוקומה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. מהנתונים עולה כי הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לגלאוקומה היה משמעותי בגברים ובמבוגרים בגיל מתקדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין מזון אולטרה-מעובד ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה