האם קפאין מפחית תמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית? (Nephrol Dial Transplant)

ממחקר תצפיתי גדול, שפורסם בכתב העת Nephrology Dialysis Transplantation, עולה קשר הפוך בין צריכת קפאין ובין תמותה מכל-סיבה בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית בארצות הברית.

במחקר הנוכחי החוקרים בחנו את הנתונים אודות 4,863 משתתפים מסקר NHANES לשנים 1999-2010. המשתתפים השלימו ראיונות מפורטים בביתם, לאחר מכן ערכו ראיונות טלפוניים אודות הרגלי התזונה. בהמשך, הם השלימו בדיקה גופנית, שכללה מדידות גובה ומשקל וכן בדיקות מעבדה.

החוקרים אספו נתונים אודות המזונות והמשקאות שצרכו המשתתפים במהלך 24 השעות הקודמות בכדי לחשב את כמות הקפאין שצרכו המשיבים מקפה, תה ומשקאות קלים. לאחר מכן, הם סיווגו את המשתתפים לרבעונים על-בסיס צריכת קפאין.

במהלך 60 חודשי המעקב, 1,283 משתתפים (26%) הלכו לעולמם.

בהשוואה לאלו שלא צרכו קפאין, בקרב אלו שצרכו קפה בכל כמות נרשמה ירידה של 25% בסיכון, אך צריכה רבה יותר לא נקשרה עם תועלת גדולה יותר. באופן ספציפי, בקרב אלו שצרכו את כמות הקפאין הקטנה ביותר, יחס הסיכון המתוקן עמד על 0.74, בהשוואה לאלו שלא צרכו קפאין. צריכה ברבעון השלישי והרביעי לוותה ביחסי סיכון של 0.75 ו-0.75, בהתאמה.

החוקרים לא זיהו אינטראקציה משמעותית בין רבעוני צריכת קפאין ובין שלבי מחלת כליות כרונית באשר לתמותה מכל-סיבה.

בקרב אלו שצרכו את כמות הקפאין הגדולה ביותר תועדה שכיחות גבוהה יותר של גברים, לבנים, בעל השכלה גבוהה יותר והכנסה שנתית גבוהה יותר, עם שכיחות גבוהה יותר של מעשנים בהווה או בעבר, אשר צרכו כמות רבה יותר של אלכוהול.

החוקרים זיהו גם קשר שלילי ומפתיע בין צריכת קפאין שמקורו במשקאות קלים ובין תמותה מכל-סיבה בחולים עם מחלת כליות כרונית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מאחר וכ-89% מהמבוגרים בארצות הברית צורכים קפאין כל יום, לממצאי המחקר עשויות להיות השלכות משמעותיות על בריאות הציבור.

Nephrol Dial Transplant. Published online September 12, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה