סיכון מוגבר משמעותית לזיהומים חמורים בחולי סכיזופרניה (מתוך כנס מטעם ה-EPA)

בחולי סכיזופרניה, שיעור הזיהומים החמורים גבוה הרבה יותר בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-EPA (European Psychiatric Association). הממצאים מדגישים את הצורך בקביעת הנחיות למניעת זיהומים באוכלוסיה פגיעה זו.

במטרה לקבוע את שיעורי ההיארעות של זיהומים בקרב מבוגרים צעירים עם סכיזופרניה ולזהות גורמי סיכון לזיהומים, החוקרים התבססו על נתונים ממאגרים ארציים בדנמרק אודות 893,647 משתתפים, שנולדו בין 1975-1990. מבין אלו, 7,852 אובחנו עם סכיזופרניה בין 1993-2013.

החוקרים השלימו ניתוח סטטיסטי במטרה לבחון את הקשר עם גורמי סיכון שונים, כולל גיל, מין, הפרעת שימוש בחומרים ומחלות רקע, להערכת שיעורי ההיארעות של זיהומים הדורשים אשפוז. הם לא כללו בניתוח הנתונים חולים שהלכו לעולמם במהלך תקופת המחקר.

מהנתונים עולה כי הן בגברים והן בנשים, סכיזופרניה לוותה בשיעורי היארעות מוגברים משמעותית של זיהומים חמורים, בכל אחת מחמש השנים שלפני ואחרי אבחנת סכיזופרניה.

בסיכומו של דבר, ב-36% מחולי הסכיזופרניה תועדה מחלה זיהומית, זאת בהשוואה ל-25% באוכלוסיית ההשוואה. בחולי סכיזופרניה תועד סיכוי גבוה ב-63% לזיהום חמור.

החוקרים מצאו כי שיעור זיהומי HIV (0.23% לעומת 0.05%), אלח-דם (0.72% לעומת 0.27%), זיהום כבדי (1.4% לעומת 0.22%), זיהום עורי (12% לעומת 6.2%) ושחפת (0.12% לעומת 0.06%) היו גבוהים יותר באופן בולט בקרב חולי סכיזופרניה, עם שיעור מתוקן של למעלה מכפליים במקרים רבים.

שיעור הזיהומים היה גם גבוה יותר בגברים, בהשוואה לנשים, הן בקרב חולי סכיזופרניה והן באוכלוסיית הביקורת.

החוקרים זיהו קשר בין תחלואה נלווית ובין עליה דרמטית בשיעור הזיהומים בשתי האוכלוסיות, עם עליה של פי 2.5 בסיכון לזיהומים בקבוצת חולי סכיזופרניה ובקבוצת הביקורת, הן בנשים והן בגברים.

כאשר החוקרים הגבילו את ניתוח הנתונים לחולים עם תחלואה נלווית, שיעור הזיהומים בקבוצת הביקורת היה גבוה יותר בהשוואה לשיעור הזיהומים בחולי סכיזופרניה ללא מחלות רקע.

החוקרים מעלים מספר הצעות למנגנונים המסבירים ממצאים אלו. לדבריהם, ידוע היטב כי אורח החיים עשוי להשפיע על הסיכון לזיהומים. בנוסף, מחקרים קודמים הוכיחו כי בחולי סכיזופרניה פרופיל חיסוני חריג, כולל רמות CRP מוגברות. עוד ייתכן כי זיהום הינו גורם סיכון לפסיכוזה.

מתוך כנס מטעם ה-EPA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה