המלצות חדשות בנוגע לטיפול הורמונאלי בנשים לאחר אירוע מוחי (Stroke)

בנייר עמדה חדש, שפורסם בכתב העת Stroke, בחנו מומחים את הטיפול ההורמונאלי בנשים לאחר אירוע מוחי. המסמך מספק הנחיות באשר לניהול הריון, אמצעי מניעת היריון וגישות טיפול הורמונאלי בנשים עם היסטוריה של אירוע מוחי.

נייר העמדה הנוכחי מספק המלצות מבוססות-עדויות באשר לניהול סוגיות הורמונאליות במהלך החיים בנשים עם היסטוריה של אירוע מוחי.

פאנל  המומחים קבע כי על-בסיס העדויות הזמינות בשלב זה, בנשים עם היסטוריה של אירוע מוחי, אין התווית-נגד להריונות בעתיד. באשר לטיפול למניעת אירוע מוחי במהלך ההיריון, המלצות המומחים מבוססות על שני תרחישים: מצב בסיכון גבוה העשוי לדרוש טיפול נוגד-קרישה או מצב בסיכון נמוך שידרוש טיפול נוגד-טסיות מחוץ להיריון.

הכותבים ממליצים כי בנשים הרות עם מצב בסיכון נמוך יש לשקול טיפול בהפרין או LMWH (Low Molecular Weight Heparin) לאורך הטרימסטר הראשון, לאחר מכן טיפול באספירין במינון נמוך ביתר היריון. לפי העדויות, אין המלצה באשר לסוג נוגד הטסיות מעבר לאספירין, בו ניתן להשתמש במהלך ההיריון בנשים בסיכון נמוך.

בנשים הרות עם מצבי סיכון גבוה מוגדרים, יש להימנע מאנטגוניסטים לוויטמין K בין השבוע ה-6 לשבוע 12 להיריון ובסמוך למועד. יש להשתמש ב-LMWH או הפרין במהלך תקופות אלו בלבד ולהחליף עם טיפול באנטגוניסטים לוויטמין K עם ערכי INR מטרה.

בנשים הרות בסיכון גבוה תחת טיפול נוגד-קרישה פומי חדש מומלץ טיפול ב-LMWH או הפרין בין השבועות 6-12 להיריון, בעוד שבשלבים אחרים של ההיריון ניתן לטפל בקומדין. יעד INR יתבסס על הפתולוגיה ברקע. לחילופין, UFH או LMWH עשויים לשמש לאורך ההיריון.

המלצות נוספות מטעם חברי הפאנל:

·         תתכן העדפה ללידה נרתיקית על-פני ניתוח קיסרי. ניתוח קיסרי יבוצע על-בסיס התוויות מיילדותיות ולא על-בסיס היסטוריה של אירועים מוחיים.

·         כאשר משרים לידה באמצעים תרופתיים, ניתן להמשיך בטיפול באספירין.

·         מינונים תרפואיטים של הפרין או LMWH יופסקו 24 שעות לפני השראת לידה ויחודשו בתוך 24 שעות, בהעדר התווית-נגד.

·         ניתן לחדש טיפול באנטגוניסטים לוויטמין K 24 שעות לאחר הלידה, ללא מנת העמסה.

·         במהלך הנקה, מומלץ שימוש באספירין במינון נמוך, אנטגוניסטים לוויטמין K, או הפרין/LMWH. יש להימנע מנוגדי-קרישה פומיים חדשים בזמן הנקה, ובמידת הצורך, להחליף ב-LMWH/הפרין או אנטוגניסטים לוויטמין K. אין המלצות באשר לנוגדי-טסיות פרט לאספירין במהלך הנקה.

·         בנשים עם היסטוריה של אירוע מוחי, אין המלצה באשר לגירוי שחלתי.

·         אין להמליץ על גלולות למניעת היריון לנשים לאחר אירוע מוחי.

·         טיפול הורמונאלי חליפי אינו מומלץ לגלי חום, אך ניתן להמליץ על Gabapentin. אין המלצה באשר לשימוש ב-SSRI להקלה על גלי חום.

Stroke. Published online January 9, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה