המוח האוטיסטי אינו נח לעולם (מתוך PNAS)

ממחקר שנערך לאחרונה, עולה כי פעילות המוח הטיפוסית שמתרחשת במנוחה או בעת חלום בהקיץ אצל מרבית האנשים לקוייה או חסרה באנשים עם אוטיזם. הפעילות במה שידועה כ-“רשת מנוחה” מסייעת בעיבוד אותות אמוציונליים וחברתיים, ולדברי אחד החוקרים בראיון שנערך עימו מדובר בדיוק באותם דברים שאינם נורמליים באוטיזם. 

רשת המנוחה, הכוללת את הקורטקס הפרפרונטלי המדיאלי, ידועה כפעילה מאוד כאשר אדם נמצא במנוחה.

כאשר אדם מתבקש לבצע משימה קוגניטיבית שאינה חברתית או אמוציונלית, כמו פתרון בעייה מתמטית, רשת המנוחה כבויה או בלתי פעילה, דבר המשקף, כפי שהסביר החוקר, ירידה במחשבות מנוחה לא מאמצות אלו .

באמצעות הדמיית תהודה מגנטית פונקציונלית (functional magnetic resonance imaging), החוקרים הבחינו כי רשת המנוחה של המוח האוטיסטי אינה הופכת לבלתי פעילה, ככל הנראה כיוון שפעילות מנוחה זו אינה שם בעת מנוחה.

החוקר ציין, כי לדעת צוות המחקר ממצא זה הינו הגיוני במונחים של הבנת האספקטים החברתיים והאמוציונליים של הפרעה זו. הוא הוסיף, כי החוקרים מצאו שרשת של אזורי מוח החשובים לעיבוד חברתי ואמוציונלי אינה תקינה בהפרעה של עיבוד חברתי ואמוציונלי.

החוקרים הבחינו בנוסף, כי ככל שפעילות המנוחה של המוח נראית פחות תקינה בקורטקס הפרפרונטלי המדיאלי, כך תפקודו החברתי של האדם הסובל מאוטיזם לקוי יותר. החוקר סיכם באומרו כי נראה שיש קשר ברור בין רשת מנוחה זו לליקוי החברתי באוטיזם.

לידיעה המלאה ממדסקייפ

2006 PNAS

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה