bivalirudin – תחליף טוב לטיפול בהפרין וחסמי IIb/IIIa בחולי ACS העוברים התערבות פולשנית מוקדמת (מתוך NEJM)

מחקר ה- ACUITY, שפורסם בגיליון נובמבר של ה-New England Journal of Medicine , מציע כי bivalirudin מהווה אלטרנטיבה לטיפול בהפרין/ enoxaparin+ מעכבי IIb/IIIa GP בחולי תסמונת כלילית חדה (acute coronary syndrome=ACS) בסיכון בינוני עד גבוה, העוברים התערבות פולשנית מוקדמת.

המחקר הראה עלייה קלה ולא משמעותית באירועים האיסכמיים, אך ירידה גדולה בדימום, עם bivalirudin, בהשוואה להפרין + חסמי IIb/IIIa, מה שתורגם לתועלת קלינית נטו גבוהה יותר עבור bivalirudin.

לדברי החוקרים, לאחר שניסו מספר קומבינציות שונות של טיפולים, הם מצאו כי מתן bivalirudin לבדו יעיל כמו טיפולים משולבים, ואף גורם לפחות דימומים, מה שמוביל לתוצאות משופרות. שימוש ב- bivalirudin לבדו, יותר מאשר נוגדי הקרישה המסורתיים, יכול למנוע בחולי ACS מספר משמעותי של אירועי דימום רציניים ועירויי דם מידי שנה.

במאמר ה- ACUITY, מסבירים החוקרים כי אסטרטגיה פולשנית מוקדמת, המורכבת מאנגיוגרפיה, PCI, ו- CABG, מומלצת בחולים עם ACS בסיכון בינוני עד גבוה. אולם, אסטרטגיה זאת דורשת טיפול פרמקולוגי אינטנסיבי, הכולל אספירין, clopidogrel (מעכב GP IIb/IIIa) וגורם אנטי טרומבוטי (הפרין או הפרין במשקל מולקולרי נמוך), הגורמים יחד לסיבוכים המורגיים לעיתים תכופות. לדברי החוקרים, bivalirudin הינו תחליף להפרין, ומטרת המחקר הייתה לבסס את התועלת שלו בחולים אלה.

במסגרת המחקר, 13,819 חולי ACS חולקו באקראי לאחד מתוך שלושה טיפולים אנטי-טרומבוטיים: הפרין או enoxaparin + מעכב GP IIb/IIIa; bivalirudin + מעכב GP IIb/IIIa או bivalirudin בלבד (עם שימוש זמני בחסמי GP IIb/IIIa רק בעת הצורך; שימשו בפועל ב-9% מהחולים בקבוצה).

התוצאות העיקריות היו איסכמיה מורכבת (מוות, אוטם שריר הלב, או רה-וסקולריזציה לא מתוכננת לטיפול באיסכמיה), דימום גדול, והתוצאה הקלינית נטו, שהוגדרה כאיסכמיה מורכבת או דימום גדול לאחר 30 יום.

שילוב bivalirudin + מעכב GP IIb/IIIa, בהשוואה להפרין + מעכב GP IIb/IIIa, היה קשור בשיעור דומה של איסכמיה מורכבת, דימום גדול ותוצאה קלינית נטו כעבור 30 יום. בניגוד לכך, bivalirudin לבדו, בהשוואה להפרין + מעכב GP IIb/IIIa, היה קשור בשיעור דומה של איסכמיה מורכבת, אך הראה ירידה משמעותית בשיעור של דימום גדול ובתוצאה הקלינית נטו לאחר 30 יום.

אנליזה של תתי קבוצות חשפה, כי אין אינטראקציות משמעותיות בין תוצאות המחקר העיקריות ובין משתנים דמוגרפיים וטיפוליים, כשנטילת clopidogrel לפני אנגיוגרפיה או PCI הינה יוצאת דופן. החוקרים דיווחו כי clopidogrel ניתן ל-64% מהחולים לפני אנגיוגרפיה או PCI. בחולים אלה, ההערכה לאירועי איסכמיה מורכבת הייתה דומה במונותרפיה עם bivalirudin ובטיפול המשלב הפרין + מעכב GP IIb/IIIa. בניגוד לכך, בחולים שלא טופלו ב- clopidogrel לפני ההליך, ההערכה לאירועים איסכמיים הייתה מעט גבוהה יותר בטיפול ב- bivalirudin לבדו, בהשוואה להפרין + מעכב GP IIb/IIIa. צריכת thienopyridine לפני אנגיוגרפיה רצויה במטרה להביא לתוצאות האופטימליות במונותרפיה על-ידי bivalirudin.

אחת הנקודות לדיון הייתה הזמן הקצר בין נטילת התרופה במחקר לאנגיוגרפיה (זמן חציוני: 3.5-4 שעות). החוקרים מסכימים כי משך הזמן עד לאנגיוגרפיה היה קצר יחסית, אך מציינים כי מונותרפיה על-ידי bivalirudin הייתה קשורה גם היא בסיכון נמוך יותר לדימום ושיעורים דומים של איסכמיה בתת-קבוצה של חולים, שבהם המרווח בין הרנדומיזציה לאנגיוגרפיה או להתערבות היה גבוה מ-24 שעות.

החוקרים מציינים, כי תוצאות המחקר אינן מתייחסות לחולי ACS המטופלים בגישה לא פולשנית או למשך תקופה ממושכת (72< שעות) לפני הצנתור, או לחולים עם אי ספיקת כליות קשה, שהוצאו מהמחקר.

במאמר מערכת נאמר, כי התוצאות הראשיות של מחקר ה- ACUITY הן ברורות. הירידה של 7% במקרי הדימום שנצפתה עם bivalirudin בשילוב עם מעכב IIb/IIIa מפצה על העלייה של 7% באירועים האיסכמיים. כמו כן, ההפחתה המשמעותית של 47% בדימום שנצפתה עם bivalirudin כמונותרפיה מפצה על העלייה של 8% באירועים האיסכמיים, והביאה לירידה של 14% בתוצאות הקליניות נטו כעבור 30 יום. כלומר, תוצאות המחקר מספקות תמיכה חזקה בשימוש ב- bivalirudin כתחליף להפרין + מעכב GP IIb/IIIa בחולי ACS העוברים טיפול פולשני מוקדם, בעיקר אם טופלו קודם לכן ב- clopidogrel.

לדברי מומחים בתחום, מדובר בצעד גדול קדימה בשיפור הטיפול בחולים עם ACS, המתוכננים לעבור התערבויות פולשניות. לדבריהם, חולים עם טרופונין חיובי הם תת הקבוצה היחידה מבין חולי ה-ACS, שבה טיפול אנטי טרומבוטי נראה כמביא לשינוי כלשהו, ולמרות שהעלייה האבסולוטית של 1% באירועים האיסכמיים עם bivalirudin היא מקור לדאגה, הירידה האבסולוטית של 2.6% בדימומים הגדולים, מציעה כי התוצאות הקרדיווסקולריות לטווח הארוך הן עדיפות במונותרפיה על ידי bivalirudin. בנוסף, הם טוענים כי המינון, התזמון ומשך הטיפול ב- clopidogrel לפני הפרוצדורה אינם מתועדים כראוי וייתכן שהממצא הוא מקרי בלבד.

אחרים, מביעים דווקא הסתייגות מהמחקר, בין היתר משום שהתוצאות מתייחסות לקבוצה נבחרת של חולים בסיכון בינוני-גבוה, המנוהלים בדרך מזורזת עם אסטרטגית טיפול פולשנית, וכן משום שגבול ה- noninferiority היה גדול. לדבריהם, כל הטיפולים שנבדקו במחקר נראים כבעלי תפקיד נוגד קרישה, וההחלטה באיזה מהם להשתמש  תלויה רבות בפרקטיקה המקומית. בנוסף, יש צורך בעבודה רבה לשם קביעת השילוב האופטימלי של תרופות, כולל טיפול נוגד טסיות, שכן שיעור האירועים לאחר 30 יום, כולל דימום, נותר גבוה.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות למדלל דם חדש בחולים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiol)

    תוצאות מבטיחות למדלל דם חדש בחולים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiol)

    במחקר OCEANIC-AF, טיפול ב-Asundexian הוביל לעליה קלה בשיעור אירועים מוחיים והפחתת אירועי דמם לעומת Apixaban בחולים עם פרפור פרוזדורים שלא קיבלו טיפול קודם בנוגדי-קרישה פומיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים השלימו ניצוח של תת-קבוצה של מחקר OCEANIC-AF, מחקר אקראי שכלל 14,810 חולים עם פרפור פרוזדורים שגויסו מ-1,035 אתרים ב-38 […]

  • הפרעות יתר לחץ דם של היריון מלוות בסיכון מוגבר לקרדיומיופתיה מורחבת (JAMA Cardiol)

    הפרעות יתר לחץ דם של היריון מלוות בסיכון מוגבר לקרדיומיופתיה מורחבת (JAMA Cardiol)

    הפרעות יתר לחץ דם של היריון בהיריון ראשון מלוות בעליה משמעותית בסיכון לקרדיומיופתיה מורחבת, בהשוואה להריונות במהלכם לא תועדה הפרעה בלחץ הדם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים השלימו את המחקר הנוכחי במטרה לבחון אם הפרעות יתר לחץ דם של היריון מעלות את הסיכון ארוך הטווח לקרדיומיופתיה מורחבת. מחקר העוקבה התבסס […]

  • טיפול זילוח מחדש מאוחר מלווה בירידה בתפקוד הלב בחולים עם אוטם לבבי (Eur Heart J)

    טיפול זילוח מחדש מאוחר מלווה בירידה בתפקוד הלב בחולים עם אוטם לבבי (Eur Heart J)

    טיפול זילוח מחדש מאוחר מלווה בסיכון מוגבר לירידה קלה-עד-בינונית וחמורה במקטע הפליטה של חדר שמאל, בהשוואה לטיפול זילוח מחדש מוקדם בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST, ללא תלות בגישת זילוח מחדש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. מחקר העוקבה מבוסס-אוכלוסייה נערך בין השנים 2015-2018 וכלל 6,567 חולים מנורבגיה עם […]

  • עליה בהיקף מקרי דיסקציה של עורק הצוואר בארצות הברית (Neurology)

    עליה בהיקף מקרי דיסקציה של עורק הצוואר בארצות הברית (Neurology)

    בארצות הברית נרשמה בין השנים 2005 ו-2019 עליה של למעלה מפי ארבע בהיקף האשפוזים בשל דיסקציה של עורק הצוואר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. המחקר מצא עוד כי דיסקציה של עורק החוליות מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאירוע מוחי איסכמי חד. החוקרים בחנו את הנתונים אודות למעלה מ-125,000 חולים עם דיסקציה ספונטאנית […]

  • דלקת חדה של שריר לב מסוכנת יותר מכאבי חזה לא-ספציפיים (Open Heart)

    דלקת חדה של שריר לב מסוכנת יותר מכאבי חזה לא-ספציפיים (Open Heart)

    במאמר שפורסם בכתב העת Open Heart מדווחים חוקרים משבדיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למרות שהחולים צעירים יותר ועם פחות מחלות רקע, באלו עם אבחנה של דלקת חדה של שריר הלב תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לתמותה לאחר 30 ימים ובטווח הארוך, בהשוואה לחולים עם כאבי חזה ללא הסבר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Vutrisiran לטיפול בחולים עם עמילואידוזיס לבבי (JACC)

    תוצאות מבטיחות ל-Vutrisiran לטיפול בחולים עם עמילואידוזיס לבבי (JACC)

    הפחתת רמות טרנסתירטין עם Vutrisiran (אמבוטרה) בחולים עם עמילואידוזיס לבבי (Transthyretin Amyloidosis with Cardiomyopathy, או ATTR-CM) הפחיתה את הסיכון לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בהשוואה לפלסבו למד שימור או שיפור יכולת תפקודית, מצב בריאותי ואיכות חיים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JACC. במחקר HELIOS-B הקודם שכלל חולים עם ATTR-CM שקיבלו טיפול ב- Vutrisiran תועד סיכון מופחת […]

  • משלב אגוניסטים לקולטנים ל-GLP-1 עם תיאזולידנדיונים עשוי להפחית את הסיכון למחלת לב בחולים עם סוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    משלב אגוניסטים לקולטנים ל-GLP-1 עם תיאזולידנדיונים עשוי להפחית את הסיכון למחלת לב בחולים עם סוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, משלב אגוניסטים לקולטנים ל-GLP-1 עם תיאזולידנדיונים מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה, תמותה קרדיווסקולארית וסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים בהשוואה לחולים שלא נטלו אף אחת מהתרופות הללו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם סוכרת מסוג 2, התועלת האפשרית של טיפולים משולבים […]

  • אכאלזיה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה (Clin Gastroenterol Hepatol)

    אכאלזיה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בחולים עם אכאלזיה תועד סיכון מוגבר לתמותה בהשוואה לביקורות תואמות מהאוכלוסייה הכללית, עם מקרה תמותה אחד נוסף לכל שישה חולים עם אכאלזיה לאורך מעקב של עשר שנים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מותאם בשבדיה שכלל חולים עם אבחנה של אכאלזיה שעברו בדיקה אנדוסקופית עם ביופסיה בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה