סיכון לזיהומים חמורים תחת טיפול ב- Rituximab דומה במחקרים קליניים ובחיים האמיתיים (מתוך ה- Arthritis & Rheumatism)

מאת ד”ר מיכל איזנשטט

מתוצאות מחקר שפורסם בירחון Arthritis & Rheumatism במאי 2010, עולה כי הסיכון לזיהומים חמורים בחולי דלקת פרקים ריאומטית המטופלים ב- rituximab (MabThera) במרפאות ובבתי החולים דומה לזה שדווח ממחקרים קליניים.

זאת על אף שבחיים האמיתיים, בשונה מתנאי מחקר, מספר חולים סובלים מתחלואות נלוות (13% סבלו מסרטן, 12.7% סבלו ממחלת ריאות כרונית ו/או אי ספיקת לב, ו10.2% סבלו מסוכרת).

החוקרים מציינים כי שיעור הזיהומים החמורים שנצפה היה דומה לזה שהודגם במרשמים אחרים של DMARDs (disease-modifying anti-rheumatic drugs) וטיפולים ביולוגיים.

בקרב 1,303 הנבדקים במחקר הנוכחי שהיו תחת מעקב במשך 3 חודשים לפחות, 88 (6.8%) פיתחו 92 זיהומים חמורים שדרשו אשפוז ו/או טיפול תוך ורידי באנטיביוטיקה, ו/או הסתיימו במוות.

82 זיהומים ב- 78 חולים (כלומר, 5 זיהומים חמורים ל- 100 שנות חולה) הופיעו תוך 12 חודשים ממתן rituximab, ו 4 מקרים הסתיימו במוות.  68 מקרים אירעו בששת החודשים הראשונים לאחר מתן rituximab בפעם האחרונה.

רק זיהום אופורטוניסטי אחד דווח, ולא היו כלל דיווחים על שחפת.  פתוגנים זוהו רק ב- 29 (35.3%) מן הזיהומים.

בניתוח רב משתני, מחלת ריאות כרונית ו/או אי ספיקת לב, מעורבות חוץ מפרקית, ורמות IgG נמוכות מ- 6 ג/ד”ל, טרם התחלת הטיפול ב- rituximab, נקשרו בסיכון מוגבר לזיהום חמור ב- 12 החודשים לאחר מתן התרופה בכל שלב.

באופן דומה, גיל, מעורבות חוץ מפרקית, ורמות IgG נמוכות מ- 6 ג/ד”ל נקשרו באופן מובהק לסיכון מוגבר לזיהום חמור ב- 12 החודשים לאחר מתן ראשוני של rituximab.

החוקרים מציינים כי בכוונתם לערוך מחקרים נוספים במרשמי אוכלוסיות חולים במשך 5 שנים, על מנת להעריך האם ירידה ברמות האימונוגלובולינים לאחר מתן rituximab, בייחוד במטופלים הזקוקים לטיפולים חוזרים, קשורה בסיכון מוגבר לזיהומים חמורים.

לעת עתה, ממליצים החוקרים, יש להעריך באופן פרטני את רמת הסיכון/תועלת של טיפול ב- rituximab, בחולים עם רמות IgG נמוכות.

Arthritis Rheum 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • תוצאות דומות לטיפול פומי במינון נמוך של Minoxidil ולטיפול מקומי כנגד נשירת שיער (JAMA Dermatol)

    תוצאות דומות לטיפול פומי במינון נמוך של Minoxidil ולטיפול מקומי כנגד נשירת שיער (JAMA Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי למתן Minoxidil פומי במינון נמוך יעילות דומה למתן התכשיר באופן מקומי לטיפול במקרים של התקרחות גברית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלופציה אנדרוגנטית הינה הגורם המוביל לאובדן שיער בגברים. ברחבי העולם קיים עניין גובר בתועלת של Minoxidil פומי במינונים נמוכים של 0.25 מ”ג עד 5 מ”ג […]

  • הנציבות האירופית קבעה אישור שיווק Bimekizumab לטיפול בהידראדניטיס סופורטיבה (מתוך הודעת ה-EMA)

    הנציבות האירופית קבעה אישור שיווק Bimekizumab לטיפול בהידראדניטיס סופורטיבה (מתוך הודעת ה-EMA)

    הנציבות האירופית (European Commission) העניקה אישור שיווק ל- Bimekizumabלטיפול במבוגרים עם הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה בינונית-עד-חמורה. בעקבות חוות הדעת החיובית של ועידת CHMP (או Committee for Medicinal Products for Human Use) של סוכנות התרופות האירופית, אישור השיווק של Bimekizumab מיועד למבוגרים עם הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה בינונית-עד-חמורה עם עדות לתגובה לא-מספקת לטיפול סיסטמי קונבנציונאלי כנגד הידראדניטיס סופורטיבה. […]

  • חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    טיפול ב- Hydroxychloroquine(פלקווניל) כנגד לופוס או דלקת מפרקים שגרונית במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינו מביא לעליה משמעותית בסיכון למומים מולדים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Hydroxychloroquine מומלץ לטיפול בנשים הרות עם מחלות ריאומטיות, כולל לופוס ודלקת מפרקים שגרונית. עם זאת, בשנת 020 פורסם מחקר גדול […]

  • הבטיחות והיעילות של Apixaban במבוגרים עם מחלת לב מולדת והפרעות קצב לב עלייתיות (Int J Cardiol)

    הבטיחות והיעילות של Apixaban במבוגרים עם מחלת לב מולדת והפרעות קצב לב עלייתיות (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי במבוגרים עם מחלת לב מולדת והפרעות קצב לב עלייתיות, טיפול ב-Apixaban (אליקוויס) אינו-נחות לעומת אנטגוניסטים לוויטמין K במניעת אירועים מוחיים או תרומבואמבוליזם ורידי, לצד שיעור דומה של אירועי דמם מג’ורי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במבוגרים עם מחלת לב מולדת והפרעות קצב לב עלייתיות […]

  • התועלת של חסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי (Int J Cardiol)

    התועלת של חסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי יש תועלת לטיפול בחסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי אידיופטי עם עדות לתגובה אקוטית במבחן להערכת תגובתיות כלי הדם באמצעות חנקן חמצני בשיאוף, גם תחת טיפול תרופתי ספציפי ליתר לחץ עורקי ריאתי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי תעלות סידן […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה