תינוקות עם מחלת כליות חמורה בסיכון גבוה להפרעה בגדילה (J Ren Nutr)

תינוק

בתינוקות עם מומים מולדים חמורים של הכליות ודרכי שתן, כולל אלו שאינם נדרשים לטיפולי דיאליזה, קיים סיכון מוגבר להפרעות גדילה בשלב מוקדם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition. יתרה מזאת, עיכוב בהזנה אנטרלית עשוי להיות גורם משמעותי להפרעה חמורה בגדילה, בפרט במהלך החודשיים הראשונים לחיים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גדילה הינה סמן למצב רפואי, כאשר הפרעה בגדילה עשויה להופיע בשל הפרעות תזונה.

במסגרת מחקר הפיילוט בחנו החוקרים באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 114 הריונות אשר הופנו בשל חשד להפרעה בתפקוד כלייתי של העובר בין תחילת שנת 2014 ועד סוף שנת 2018. בכל התינוקות תועדו מומים מולדים חמורים בכליות ודרכי שתן וכולם שרדו לאורך לפחות 30 ימים.

החוקרים בחנו את דפוסי הגדילה של תינוקות שנדרשו לדיאליזה במהלך 30 הימים הראשונים לחייהם. הם גם אספו נתונים אודות משקל, אורך והיקף ראש במהלך ביקורי מעקב שגרתיים בלידה, לאחר שבועיים, חודש, חודשיים, 3 חודשים, 4 חודשים, 6 חודשים, 9 חודשים ושנה. בנוסף, דפוסי ההזנה של היילודים תועדו בנקודות זמן אלו.

המדגם הסופי כלל 24 תינוקות, 17 מהם נדרשו לטיפולי דיאליזה. באלו שנדרשו לדיאליזה תועד עיכוב משמעותי בכל המדדים בגילאי חודש וחודשיים. פערים אלו היו בולטים במיוחד בהערכת מדדי אורך והיקף ראש. בהשוואה ליילודים עם מומים מולדים בכליות ודרכי שתן אשר לא נדרשו לדיאליזה, מגמות הגדילה השתפרו, אך לא תועדה התנרמלות גדילה ליניארית לאחר שנה אחת.

החוקרים מצאו כי חציון משך תלות בהזנה פראנטרלית עמד על 46 ימים, עם התחלת הזנה אנטרלית ביום 7 לחיים. חודשיים לאחר הלידה, כל התינוקות שלא נדרשו לטיפולי דיאליזה היו תחת הזנה אנטרלית של מעל 150 מ”ל/ק”ג ביום של חלב אם.

תינוקות עם מחלת כליות בשלב סופני מצויים בסיכון גבוה להפרעות גדילה, הבולטות ביותר במהלך החודשיים הראשונים לחיים. הפרעות אלו עשויות לנבוע מהמחלה הסיסטמית בתקופת הינקות באוכלוסייה זו, אך עיכוב בהתחלת הזנה אנטרלית מהווה גורם נוסף התורם לכך. התערבויות לשיפור הגדילה והזנה אנטרלית מוקדמת, הזנה פראנטרלית אגרסיבית ואופטימיזציה של משק הנוזלים עם דיאליזה מוקדמת מהווים יעדים חשובים לבחינה במחקרים נוספים ועשויים להביא לשיפור תוצאות נוירו-התפתחותיות ותמותה.

 

J Ren Nutr, Oct 2022

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    אובדן מוגבר של מגנזיום בשתן, כפי שבא לידי ביטוי במדד חסר מגנזיום (Magnesium Depletion Score, או MDS), עשוי לשמש כגורם סיכון בלתי-תלוי לתסמונת מטבולית במבוגרים בארצות הברית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יש עדויות המציעות כי היפומגנזמיה כרונית עשויה לשחק תפקיד בפתוגנזה […]

  • הופעה חדשה של יתר לחץ דם מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מיומות בנשים בגיל העמידה (JAMA Netw Open)

    הופעה חדשה של יתר לחץ דם מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מיומות בנשים בגיל העמידה (JAMA Netw Open)

    הופעה חדשה של יתר לחץ דם מלווה בעליה של 45% בסיכון להתפתחות מיומות ברחם בנשים ללא היסטוריה של יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 2,570 נשים בגילאי 43-52 שנים (גיל חציוני של 45 שנים) לאורך 13 ביקורים החל משנת 1996 ועד 2013. […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • טיפול במעכבי SGLT-2 מפחית סיכון לאנמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית וסוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    טיפול במעכבי SGLT-2 מפחית סיכון לאנמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית וסוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    תרופות ממשפחת מעכבי SGLT-2 (או Sodium Glucose Cotransporter) עשויות לסייע בהפחתת הסיכון לאנמיה בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כליות כרונית בשלב I-III, עם תוצאות טובות יותר מאלו המתוארות עם טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שאנמיה מתוארת ב-20-30% מהחולים […]

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Renal Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Niacinamide עשוי לשמש כטיפול יעיל להפחתת ריכוזי זרחן בדם בחולים עם כשל כלייתי תחת טיפולי המודיאליזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרפוספטמיה הינה סיבוך נפוץ בחולים עם כשל כלייתי, למרות השימוש בסופחי זרחן. ויטמין B3, בין אם בצורת […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה