דחיית ניתוק חבל הטבור עשויה לשפר הישרדות פגים (The Lancet) – ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה

פג PREMATURE BABY תינוק NEONATOLGY PREMATURE פג תינוק
דחיית ניתוק חבל הטבור למשך 120 שניות ומעלה לאחר הלידה מלווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר באשפוז בקרב פגים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת The Lancet. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף את הערותיו למחקר.

ברקע למחקר מסבירים כי ניתוק מאוחר של חבל הטבור עשוי לשפר את שיעורי ההישרדות של תינוקות שנולדו לפני 37 שבועות היריון, אך לא ברור מהו המועד הטוב ביותר לניתוק חבל הטבור. כעת הם השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של נתוני משתתפים פרטניים במטרה להשוות את היעילות של גישות ניתוק חבל הטבור בנקודות זמן שונות או עם חליבת חבל הטבור בפגים.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי נתונים רפואיים שפורסמו עד 24 בפברואר, 2022 לזיהוי מחקרים אקראיים להשוואת גישות שונות לניתוק חבל הטבור בפגים. ההתערבויות סווגו לניתוק מיידי של חבל הטבור, עיכוב קל (לפחות 15 שניות ופחות מ-45 שניות), עיכוב בינוני (45 שניות ומעלה ופחות מ-120 שניות), או עיכוב ארוך (120 שניות ומעלה) וחליבת חבל טבור.

התוצא העיקרי היה תמותה לפני שחרור מבית החולים.

הסקירה כללה נתונים אודות משתתפים פרטניים מ-47 מחקרים עם 6,094 תינוקות.

מבין כלל ההתערבויות, עיכוב ממושך בניתוק חבל הטבור לוותה בשיעורי תמותה נמוכים יותר, בהשוואה לניתוק מיידי של חבל הטבור (יחס סיכויים של 0.31, רווח בר-סמך 95% של 0.11-0.80; דרגת ודאות בינונית). הסיכון להטיה היה נמוך ב-10 מבין 30 מחקרים, ב-14 מחקרים היו חששות מסוימים ושישה מחקרים סווגו כמחקרים עם סיכון גבוה להטיה. ההטרוגניות הייתה נמוכה, ללא עדות לחוסר-עקביות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על יתרונות דחיית מועד ניתוק חבל הטבור לאחר הלידה של פגים. ממצאים אלו עשויים לסייע בקביעת ההמלצות בקווים מנחים בעתיד.

The Lancet, Nov 14, 2023

הערות עורך:

מחקר מקיף זה הכולל למעלה מ-6,000 פגים מצא כי דחיית ניתוק חבל הטבור לפחות ל-120 שניות (2 דקות) משפר את ההשרדות של פגים קטנים. ניתוק מושהה של 120 שניות היה טוב יותר מאשר הטיפול המקובל כיום של ניתוק מושהה של 60 שניות. כמו כן מחקר זה מצא כי לחליבת חבל הטבור יתרון לעומת ניתוק מיידי של חבל הטבור. חליבת חבל הטבור מקובלת כטיפול שיגרתי ביפן אך לא בצפון אמריקה ואירופה. לפי תוצאות מטא-אנליזה זו נראה כי יש לשקול להאריך את משך הזמן עד לניתוק הטבור בלידת פג לפחות ל-120 שניות ולשקול חליבת חבל טבור במקרים בהם לא ניתן לבצע ניתוק מושהה של חבל הטבור. מחקר זה גם מדגים את הפוטנציאל הגלום בביצוע החייאה כאשר חבל הטבור עדיין לא מנותק. מגמה שהולכת ותופסת לה מקום בעולם.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה