בטיחות מעבר מטיפול אנטיביוטי תוך-ורידי לטיפול פומי ביילודים עם זיהום מוקדם (Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed)

נאונטולוגיה תינוק BABY NEONATOLOGY
ד”ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף ומוסיף מהערותיו למאמר שפורסם בכתב העת Archives of Diseases in Childhood: Fetal and Neonatal Edition המציע כי ניתן להחליף בבטחה טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי לטובת טיפול אנטיביוטי פומי ביילודים עם הופעה מוקדמת של זיהום.

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Diseases in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתן להחליף בבטחה טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי לטובת טיפול אנטיביוטי פומי ביילודים עם הופעה מוקדמת של זיהום.

מטרת המחקר הייתה לבחון את תוצאות גישת החלפת טיפול אנטיביוטי ב-Amoxicillin ממתן תוך-ורידי למתן פומי ביילודים עם הופעה מוקדמת של זיהום. מחקר העוקבה הרב-מרכזי כלל את כל היילודים שנולדו במועד עם הופעה מוקדמת של זיהום בין תחילת דצמבר בשנת 2018 ועד סוף נובמבר בשנת 2020.

התוצא העיקרי היה שיעור האשפוזים החוזרים בשל זיהום. תוצאים משניים כללו את ימי האשפוז וטיפול אנטיביוטי לפני יישום גישת החלפת טיפול לפומי לעומת המצב לאחר יישום תכנית זו.

במהלך שנתיים, 835 יילודים החלו טיפול אנטיביוטי בשל הופעה מוקדמת של זיהום (1.5% מכלל לידות חי במועד). מבין אלו, 554 יילודים (66%) השלימו את כל משטר הטיפול.

החוקרים מדווחים על 23 אירועי זיהום מוכח בתרבית (0.42 מקרים ל-1,000 לידות חי, רווח בר-סמך 95% של 0.27-0.63). לא תועדו אשפוזים חוזרים בשל זיהום.

חציון משך האשפוז עמד על 3.0 ימים (טווח בין רבעוני 2.5-3.5) ו-7.4 ימים (טווח בין רבעוני 7.0-7.5) בזרוע החלפת טיפול לפומי ובזרוע טיפול תוך-ורידי, בהתאמה.

על-פי נתוני מעקב אחר טיפול אנטיביוטי, 1.2% מהחולים השלימו את כל תכנית הטיפול לאחר יישום גישת החלפת טיפול לפומי (2019-2020), בהשוואה ל-1.2% מהחולים טרם יישום תכנית זו (2017-2018).

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר תומכים בבטיחות מעבר מטיפול אנטיביוטי תוך-ורידי לטיפול פומי ועשויים לאפשר מעבר לטיפול פומי ביתי ולהקל על היילודים, המטפלים ומערכת הבריאות. למרות נוחות מתן פומי, יישום גישת החלפת טיפול לא הובילה לעליה בשימוש הכולל בטיפול אנטיביוטי.

 

Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed, Dec 15, 2023

 

הערות עורך:

החוקרים מדווחים על מעבר לטיפול פומי באמוקסיצילין (מוקסיפן במינון של 150 מ”ג/ק”ג ליממה) לאחר טיפול אנטיביוטי IV של 36-48 שעות. הילודים שטופלו היו כאלה עם זיהום מוכח (צמיחה בתרבית דם) או כאלה עם חשד גבוה לזיהום (תרבית שלילית אך CRP>50). אני מניח שרב המטפלים היו ממשיכים טיפול אנטיביוטי בילודים אלה מעבר ל-48 שעות. הם מצאו כי לא היה סיכון במעבר לטיפול פומי באמוקסיצילין בלבד. לעומת זאת, היה יתרון בשחרור מוקדם יותר של הילודים (גיל 3 ימים לעומת 7 ימים בממוצע) וכן פחות סבל וכאב שנגרם לילודים. לפי תוצאות מחקר זה נראה כי יש מקום לשקול טיפול אנטיביוטי IV קצר יותר בילודים אלה.

1 תגובה
  1. דודזון שמואל
    דודזון שמואל אומר:

    לא מקובל לבצע קריאה ביקורתית של מאמרים רפואיים ללא קריאה מקדימה של חומרים ושיטות. הדבר גורם להנחות שגויות בקריאת המאמר(גם הטיות קשות!!!). ראה PEDIATRICS אחרון וטפול קצר באנטיביוטיקה. תודה

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים ככלל אינם מעלים את הסיכון להתפתחות SLE (או Systemic Lupus Erythematosus), אך קיים קשר משמעותי בין חיסון כנגד נגיף HBV (או Hepatitis B Virus) ובין המחלה האוטואימונית, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Arthritis Research & Therapy. ברקע למחקר, עלתה השערה כי חיסונים עלולים להיות טריגר להתפתחות לופוס, לאור החשיבות שלהם בתגובות […]

  • חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אין עדות לקשר בין חיסונים כנגד קורונה ובין הסיכון לדחיית שתל קרנית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם דיווחים אנקדוטיים אודות מקרים של דחיית שתל לאחר חיסון כנגד קורונה או זיהומים אחרים, בעקבותיהם עלה חשש כי גירוי מערכת […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה