חידושים בהנחיות (Guidelines) איגוד האורולוגים האירופאי (EAU) לטיפול בזיהומים בדרכי השתן

בכנס השנתי של איגוד האורולוגים האירופאי (EAU) שהתקיים במרץ האחרון במדריד, הוצגו ההנחיות המעודכנות לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (UTI). ההנחיות כוללות כמה שינויים משמעותיים.

בין השינויים המרכזיים חשוב להכיר את שיטת סיווג חדשה ל- UTI, המתמקדת במאפיינים קליניים ואפידמיולוגיים ובעצם מבטלת את שיטת הסיווג הקודמת, שנחלקה ל- Complicated/Uncomplicated Cystitis. הסיווג החדש מבחין בין Localized/Systemic UTI על פי תסמיני המחלה וזאת בכוונה להתאמה טובה יותר של הטיפול.
שינוי מרכזי נוסף בהנחיות נוגע לאפשרויות הטיפול בגישה הלא-אנטיביוטית: בפעם הראשונה, ומתוך החשש ההולך וגובר לעמידות לאנטיביוטיקה, נכלל בהנחיות סעיף ייעודי לטיפול בציסטיטיס באמצעות גישות לא-אנטיביוטיות, המדגיש את החשיבות של פתרונות חלופיים לטיפול בזיהומים בדרכי השתן, למניעת זיהומים חוזרים ולהפחתת השימוש באנטיביוטיקה. בסעיף זה נסקרים ומדורגים תכשירים ושיטות טיפול קיימים לטיפול ומניעה של UTI. המלצת הטיפול בסעיף זה הינה:
"Advise female patients on the possibility of antibiotic-sparing approaches for the treatment and prevention of acute and recurrent cystitis. Patients should be fully informed on the level of evidence for the different approaches."

המוצר שקיבל את הדירוג הגבוה ביותר האפשרי של Level of Evidence (כלומר דירוג A1) הוא התכשיר המשווק בארץ תחת השם יוטיפרו פלוס, ובהנחיות מופיע בשמו הגנרי כ- Combination of Xyloglucan, Hibiscus, and Propolis. המחקרים הנסקרים בהנחיות מציגים את פעולתו של יוטיפרו פלוס הן בטיפול בזיהום אקוטי והן במניעה של זיהומים חוזרים. לתכשיר מנגנון פעולה יחודי ודואלי, המונע היצמדות של חיידקים פתוגניים למוקוזה של המעי וכן יוצר תנאי חומציות המקשים על שרידות החיידקים בשלפוחית השתן. גם תכונותיו האנטי-מיקרוביאליות ואנטי-דלקתיות מסייעות בשיפור התגובה החיסונית לזיהום. דירוג ה-A1 שהוענק למוצר מעיד על רמת הראיות הגבוהה התומכת ביעילותו ובבטיחותו.
ניתן להבחין בחשיבות הרבה שמעניקים כותבי ההנחיות לגישה הלא-אנטיביוטית גם בהמלצות טיפול נוספות המופיעות לאורך המסמך. אפילו בחלק המוקדש לטיפול אנטיביוטי, ניכרת מגמה ברורה לשימוש בשיטות חלופיות, כפי שמשתקף בהמלצה הבאה:
Use non-antibiotic therapy options as an alternative to antibiotic treatment in non-geriatric patients. Shared decision-making with the patients is essential.."
ההנחיות מצטטות מחקרים לפיהם 20%-50% מהמרשמים לאנטיביוטיקה אינם נחוצים או אינם מותאמים. יתרה מכך, כותבי ההמלצות מצטטים נתון לפיו נמצא כי שימוש בגישות לא-אנטיביוטיות מוביל להפחתה של 63% בשימוש באנטיביוטיקה. מדובר בשינוי מהותי וחדשני, שמציג את הבשורה המרכזית בהנחיות המעודכנות של איגוד האורולוגים האירופאי לשנת 2025.

לקריאת ההנחות המעודכנות לחצו כאן בבקשה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה