ADHD

עדויות חדשות מאשרות כי לילדים עם ADHD מבנה מוח שונה (Lancet Psychiatry)

מבנה המוח של ילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention-Deficit and Hyperactivity Disroder) שונה מזה של ילדים בריאים, הבדל הניתן לזיהוי בקלות בבדיקות הדמיה בתהודה מגנטית. החוקרים טוענים כי מממצאים אלו עולה כי ניתן להתייחס ל-ADHD כאל הפרעה נוירולוגית.

במחקר ההדמייתי הגדול ביותר בנושא ADHD, החוקרים מצאו כי חמישה אזורים במוח היו מעט קטנים יותר בילדים עם ADHD, בהשוואה לילדים ללא ההפרעה.

במסגרת המחקר בחנו החקורים את ההבדלים במבנים תת-קורטיקאליים ונפח תוך-גולגולתי בבדיקות MRI של 1,713 משתתפים עם ADHD ו-1,529 ביקורות ללא ההפרעה מ-23 מרכזים. גילאי המשתתפים נעו בין 4-63 שנים.

מנתונים אלו עלה כי בחולים עם ADHD נפח קטן יותר באזור גרעיני Accumbens, Amygdala, Caudate, היפוקמפוס ופוטמן, כמו גם נפח תוך-גולגולתי קטן יותר.

ההבדלים במוחות של חולים עם ADHD שוהו במחקר היו בעלי גדלי השפעה דומים לאלו של דיכאון או הפרעה טורדנית-כפייתית. ההבדלים היו הבולטים ביותר במוחות של ילדים עם ADHD והיו פחות בולטים במבוגרים עם ההפרעה, ממצאים התומכים בהשערה לפיה מדובר בהפרעה של המוח וכי עיכוב בהתפתחות אזורים אלו במוח הם אופייניים לחולי ADHD.

בעת ביצוע בדיקות ההדמיה, 455 חולים עם ADHD נטלו טיפול תרופתי; 637 נטלו תרופות מעוררות בנקודה מסוימת במהלך חייהם. ההבדלים שזוהו בחמשת האתרים המוחיים המעורבים ב-ADHD לא היו תלויים בטיפול התרופתי, עדות שההבדלים בנפח המוח לא נבעו מהטיפול הנ”ל.

החוקרים מקווים כי ממצאים אלו יסייעו בהפחתת הסטיגמה לפיה ADHD הינה רק תווית עבור ילדים המתקשים או הפרעה הנובעת מהורות לקויה. מהממצאים עולה בבירור כי לא כך הדבר והחוקרים מאמינים כי המחקר יתרום להבנה טובה יותר של ההפרעה.

Lancet Psychiatry. Published online February 15, 2017.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה