ADHD

אבחנות סותרות נפוצות בילדים עם תסמינים נשימתיים בזמן מאמץ (Pediatric Pulmonology)

בילדים המופנים למרפאות חוץ בשל תסמינים נשימתיים על-רקע פעילות גופנית לעיתים קרובות נקבעת אבחנה השונה מזו שניתנה ע”י הרופא המטפל, כך עולה מנתונים משוויץ שפורסמו בכתב העת Pediatric Pulmonology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמינים נשימתיים על-רקע מאמץ עשויים לנבוע מגורמים שונים וההבחנה אינה תמיד קלה לאור חפיפה בסימנים ותסמינים. בחלק מהילדים ייתכן משלב של מספר בעיות, דוגמת אסתמה והפרעה בתפקודי הנשימה.

כעת הם בחנו את הנתונים אודות 214 ילדים (גיל ממוצע של 12 שנים), אשר הופנו ע”י הרופא המטפל לרופא מומחה בשל תלונות נשימתיות בזמן מאמץ. למעלה ממחצית מהילדים (59%) הופנו לרופא מומחה עם אבחנה של אסתמה שנקבעה ע”י הרופא המטפל. בנוסף, 12 ילדים (6%) הופנו בשל הפרעות בתפקוד נשימה ו-74 ילדים (35%) הופנו ללא אבחנה רשמית של הרופא המטפל.

לאחר הביקור אצל הרופא המומחה, האבחנה הסופית הנפוצה ביותר הייתה אסתמה (54%). אבחנות סופיות נפוצות אחרות כללו הפרעה בתפקודי הנשימה על-רקע גורם מחוץ לחזה (16%) או בחזה (10%), אסתמה עם הפרעה בתפקוד הנשימה (11%), כושר גופני לקוי (5%) ושיעול כרוני (3%).

בסיכומו של דבר, האבחנה הסופית לאחר ההתייעצות הייתה שונה מהאבחנה המקורית של הרופא המטפל ב-115 מקרים (54%). האבחנה הסופית תאמה לאבחנה הראשונית של הרופא המטפל בעיקר במקרים של אסתמה עם הפרעה בתפקודי נשימה (70%) ובשכיחות הנמוכה ביותר במקרים של הפרעה בתפקודי נשימה שמקורה בבית החזה.

טרם ההפניה למומחה, 65% מהילדים קיבלו טיפול במשאפי סטרואידים או טיפולים אחרים לאסתמה. לאחר ההתייעצות עם רופא מומחה, תרופות אלו ניתנו כמעט אך ורק לילדים עם אסתמה.

Pediatric Pulmonology, online October 20, 2020.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול במעכבי תעלות מימן פעמיים ביום מלווה בשיעורים גבוהים יותר של הפוגה של דלקת וושט אאזנופילית (Am J Gastroenterol)

    טיפול במעכבי תעלות מימן פעמיים ביום מלווה בשיעורים גבוהים יותר של הפוגה של דלקת וושט אאזנופילית (Am J Gastroenterol)

    מתן מעכבי תעלות מימן פעמיים ביום מלווה בשיעורי תגובה היסטולוגית גבוהים יותר בחולים עם דלקת וושט אאזנופילית (Eosinophilic Esophagitis), בהשוואה לטיפול הניתן פעם ביום, גם אם המינון היומי הכולל נותר ללא שינוי, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. מאחר ומשטר הטיפול האופטימאלי במעכבי תעלות מימן כנגד דלקת וושט אאזנופילית […]

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    מנתונים ממחקר בשלב 2b שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי טיפול ב- Benralizumab הביא לירידה כמעט מלאה בספירת אאזנופילים בדם בחולים עם אורטיקריה כרונית ספונטנית, אך למרות זאת, לא תועד שיפור קליני משמעותי בחולים אלו בהשוואה לפלסבו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אורטיקריה כרונית ספונטאנית הינה מחלת עור אוטואימונית מגבילה, ששכיחותה נעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה