Anxiety

אקופונקטורה עשויה לסייע בהקלה על דחק משנית למגפת הקורונה (מתוך Medscape)

מגפת הקורונה לוותה בכאב ושברון לב עבור מיליוני אנשים ברחבי העולם וכעת והובילה להחמרה משבר הבריאות הנפשית בארצות, ורבים מהסובלים פונים לאקופונקטורה להקלה על דחק משנית למגפה העולמית.

ברקע למחקר מסבירים המומחים כי מחקרים קודמים הוכיחו כי נגיף הקורונה עלול להוביל להתפתחות סערת ציטוקינים עם התפתחות דלקת והרס רקמה ופגיעה באיברים. 

מחקר מאוניברסיטת הרווארד מצא כי אקופונקטורה עשויה להפחית את ההשפעה של סערת ציטוקינים בעכברים. מחקר נוסף מאוניברסיטת אוקספורד מצא כי טיפול אקופונקטורה כנגד נגיף הקורונה הוביל לדיכוי תהליכי דלקת משנית לדחק, שיפור תפקוד מערכת החיסון, בקרת תפקוד מערכת העצבים וכן סייעה לחולי סרטן עם זיהום בנגיף.

אקופונקטורה מובילה להרגעה של הגוף ולאחר שהגוף הצליח לחוות תחושה זו, הוא מפתח זיכרון כיצד לחזור לאותה תחושה כך. הגוף יכול לעבור למצב מנוחה מאחר ונוירו-פפטידים מסוימים משוחררים במוח ומאותתים לו לעבור למצב מנוחה.

המומחים מוסיפים עוד כי תרופות אינן תמיד יעילות וכי מערכת העצבים של הגוף נדרשת להיכנס למצב של מנוחה במטרה לאפשר ריפוי טבעי. הם מסבירים כי בתקופת המגפה התפתחת תגובת הילחם או ברח אשר הובילה לדחק והגברת תסמיני חרדה, נדודי שינה ודיכאון. אקופונקטורה מצידה מובילה לשחרור אנדורפינים השומרים על איזון בגוף ובנפש.

במהלך תקופת המגפה נרשמה עליה אדירה בהיקף הפונים למרפאות אקופונקטורה לטיפול בנדודי שינה, חרדה, או דחק. מדובר במגמה הגיונית מאחר ואקופונקטורה הינה שיטה בטוחה וקלה יותר מרפואה קונבנציונאלית ולעיתים קרובות זולה יותר, הודות לביטוח רפואי.

אחת הסיבות בגינה אקופונקטורה מהווה אמצעי קל יותר להתמודדות עם כאב נובעת מכך שלא כל המטופלים אוהבים לקחת כדורים. לטענתם, תרופות ממסכות את התסמינים, כאשר לדידם, התסמינים הם האופן בו הגוף מתקשר עם האדם ודרך כאבים ומכאובים ניתן למצוא את המקור לבעיה.

אעפ”י כן, הכותבים אינם יוצאים כנגד רפואה מערבית או אופן ריפוי חולים, אלא מציעים פתרון אחר. באמצעות אקופונקטורה הם מאמינים כי ניתן יהיה לגלות את המקור לתסמין זה או אחר.

ישנן דרכים נוספות להקל על כאב, חרדה, דיכאון, או דחק. טיפול באמצעות איש צוות רפואי מנוסה בבריאות הנפש, פעילות גופנית, מדיטציה, יציאה לטבע וחיבור מחדש עם המערכות התומכות חברים, בני משפחה ותחביבים, עשויים כולם לשמש כאמצעי יעיל להקלה על תסמינים אלו. למזון שאוכלים, לסביבה בה נמצאים ולמערכות היחסים ישנה גם כן חשיבות רבה.

אנשים חיוביים מפרישים יותר אנדורפינים, דופמין וסרטונין, העשויים להביא למצב בריאותי טוב יותר. הכותבים מסבירים כי אקופונקטורה מעלה את רמות הקורטיזול, אשר באופן אוטומטי דוחפת את הורמוני השמחה.

בשורה תחתונה, יש מקום לשלב את אפשרויות הטיפול מהרפואה המערבית עם שיטות הריפוי מן המזרח.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה