Autism

עדויות חדשות תומכות בהשפעה חיובית של הורמון Oxytocin במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (Mol Autism)

מנתונים חדשים עולה כי מתן Oxytocin בתרסיס אפי עשוי להביא לשיפור בהתנהגות חוזרנית ובעיות היקשרות ויצירת מערכות יחסים קרובות במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. בנוסף לכך, במאמר שפורסם בכתב העת Molecular Autism כותבים החוקרים כי השפעות Oxytocin נותרו עד שנה בחולים שקיבלו את הטיפול למשך ארבעה שבועות.

במסגרת המחקר נכללו 40 גברים מבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בתפקוד גבוה. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב-Oxytocin (22 משתתפים, גיל ממוצע של 25 שנים) או פלסבו (18 משתתפים, גיל ממוצע של 24 שנים). במשך ארבעה שבועות, המשתתפים בקבוצת ההתערבות טופלו ב-Oxytocin במינון יומי של 24 יחידות בינלאומיות. אלו בקבוצת הפלסבו קיבלו תמיסת מי מלח.

התוצא העיקרי היה שיפור בתגובתיות חברתית, כפי שנקבע לפי מדד SRS-A (Social Responsiveness Scale for Adults). שיפור בהתנהגות חוזרנית הוגדר כתוצא משני, ביחד עם שיפור בהיקשרות ושיפור באיכות החיים. המדדים להערכת שינויים במאפיינים אלו הושלמו בתחילת המחקר, בתוך 24 שעות ממתן המנה האחרונה של התרסיס ובתום ארבעה שבועות טיפול, ארבעה שבועות לאחר הטיפול ושנה לאחר הטיפול.

החוקרים מדווחים כי לא זוהו הבדלים בין הקבוצות בתוצא העיקרי (תגובתיות חברתית). עם זאת, מניתוח הנתונים בתוך הקבוצות עלה כי מדדי SRS-A היו נמוכים יותר משמעותית מתחילת המחקר בקבוצת ההתערבות לאחר ארבעה שבועות טיפול רצוף, ארבעה שבועות לאחר המנה האחרונה של הטיפול ושנה לאחר סיום הטיפול. מצד שני, ירידה דומה זוהתה בקבוצת הפלסבו ארבעה שבועות לאחר סיום הטיפול (P=0.05), עדות לכך של-Oxytocin לא היה יתרון ספציפי על פני פלסבו.

עם זאת, בקבוצת ההתערבות תועד שיפור בתוצאים משניים, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, כולל שיפור גדול יותר בהתנהגות חוזרנית. יתרה מזאת, מהערכת הנתונים בתוך קבוצה עלה כי חל שיפור במדדים להערכת התנהגות חוזרנית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו בכל נקודות הזמן.

בקרב מטופלים בקבוצת ההתערבות תועד גם שיפור גדול יותר בהימנעות מהיקשרות, בהשוואה למשתתפים בקבוצת הפלסבו. יתרה מזאת, הימנעות מהיקשרות הייתה קטנה יותר משמעותית מתחילת המחקר בקבוצת ההתערבות בכל נקודות הזמן. בקרב משתתפים בקבוצת הפלסבו לא תועד שיפור בתוצאים אלו.

החוקרים כותבים כי ממצאים אלו מבוססים על מחקר פיילוט ראשון בנושא וכי דרושים מחקרים רבים נוספים בנושא להערכת ההשפעות ארוכות הטווח והמנגנונים בבסיס ההשפעה של Oxytocin במקרים אלו.

Mol Autism. Published online January 21, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה