Breast Feeding

ההשפעה של חשיפה לנוגדי-פרכוס דרך חלב אם על התפקוד הקוגניטיבי של הילדים (JAMA Pediatr.)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים כי אין עדות לאירועים חריגים עקב חשיפה לנוגדי-פרכוס דרך חלב אם בילדים בגילאי שש שנים, ממצאים העולים בקנה אחד עם מחקר קודם בילדים בגילאי שלוש שנים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי להנקה השפעה חיובית רבה, אך עלה חשש מפני הנקה בזמן נטילת תרופות נוגדות-פרכוס. מחקר קודם לא זיהה אירועים חריגים על-רקע הנקה של אימהות הנוטלות נוגדי-פרכוס או השפעה על מדדי אינטיליגנציה בילדים בגילאי שלוש שנים, אך מדדי אינטיליגנציה בילדים בגילאי  שש שנים מנבאים טוב יותר את התפקוד בבית הספר והיכולות בבגרות.

במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של חשיפה לנוגדי-פרכוס דרך חלב אם על התפקוד הקוגניטיבי בילדים בגילאי שש שנים.

מדובר במחקר תצפיתי, רב-מרכזי, פרוספקטיבי, להערכת ההשפעות ארוכות הטווח על ההתפתחות הנוירולוגית בעקבות חשיפה לנוגדי-פרכוס. מדגם המחקר כלל נשים הרות, שנטלו טיפול מונותרפי לאפילפסיה (Carbamazepine, Lamotrigine, Phenytoin, או Valproate), בתקופה שבין 4 באוקטובר, 1999, ועד 14 באפריל, 2004, בארצות הברית ובבריטניה. בגיל שש שנים, השלימו החוקרים הערכה של נתוני הנקה ומדדי אינטליגנציה ב-181 ילדים. כל האימהות במחקר המשיכו בטיפול התרופתי לאחר הלידה.

42.9% מהילדים ניזונו מחלב אם במשך 7.2 חודשים, בממוצע. שיעורי ההנקה ומשך ההנקה לא היו שונים בקבוצות טיפול שונות. הנתונים הצביעו על קשר בין מדדי אינטיליגנציה בגילאי שש שנים ובין קבוצת הטיפול התרופתי (p<0.001, מדד אינטיליגנציה גרוע יותר ב-7.13 נקודות עם Valproate בהשוואה לתרופות האחרות), מינון התרופות (תוצאות גרועות יותר עם מינונים גבוהים יותר), מדדי אינטיליגנציה של האם (מדדי אינטיליגנציה גבוהים יותר בילדים לאימהות עם מדדי אינטיליגנציה גבוהים יותר), נטילת חומצה פולית לפני ההפריה (מדדי אינטיליגנציה גבוהים יותר בשש נקודות עם הטיפול בחומצה פולית, P=0.005) והנקה (מדדי אינטיליגנציה גבוהים יותר בארבע נקודות עם הנקה, P=0.045). באשר ליתר המרכיבים הקוגניטיביים, הבדלים תוארו רק ביכולת המילולית בין ילדים שינקו לעומת ילדים שלא ינקו (P=0.03).

במחקר הנוכחי, בילדים שניזונו מחלב אם תועדו מדדי אינטיליגנציה גבוהים יותר ויכולת מילולית טובה יותר. החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים להבנת מכלול ההשפעות של כל נוגדי הפרכוס.

JAMA Pediatr. Published online June 16, 2014

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה