Cataract

הערכת תוצאות ניתוח קטרקט בגישת FLACS לעומת ניתוח קונבנציונאלי (J Cataract Refract Surg)

במהלך השנים האחרונות לא חלה עליה ניכרת בהיקף ביצוע ניתוחי קטרקט בגישת FLACS (Femtosecond Laser-Assisted Cataract Surgery), כאשר למרות היתרונות התיאורטיים הרבים של ניתוח זה, אין נתונים רבים בספרות בנושא. במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Cataract & Refractive Surgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי

החוקרים בחנו 3,379 מקרים שטופלו בגישת FLACS, כאשר כל המשתתפים במחקר היו מנתחים מנוסים, עובדה שביטלה את סוגיית עקומת הלמידה.

הנתונים נבחנו לפי חדות הראיה למרחק המתוקנת (CDVA או Corrected Distance Visual Acuity) טרם הניתוח. החוקרים מציינים כי הם מצאו כי בחולים עם CDVA טובה טרם הניתוח תועדו פחות סיבוכים ותוצאות ראיה ורפרקציה טובות יותר, בעוד שבאלו עם CDVA גרוע יותר טרם ההתערבות תועדו יותר סיבוכים ותוצאות פחות טובות.

מנתוני המחקר עלה כי תוצאות FLACS היו טובות יותר, בהשוואה לניתוח קטרקט קונבנציונאלי. הממצאים הצביעו על קורלציה בין התוצאים, בתלות בחדות הראיה למרחק טרם הניתוח, אך התוצאות היו טובות בכלל המדגם.

מומחים בתחום טוענים כי כאשר שוקלים גישת FLACS לניתוח קטרקט ומכשירים דוגמת Zepto ו-MiLOOP, יש מקרים בהם היתרונות עולים על החסרונות, גם כאשר לוקחים בחשבון את העלויות הנלוות. השאלה המרכזית הינה אם גישה זו תהפוך לגישה המקובלת לטיפול באוכלוסיית חולים זו.

J Cataract Refract Surg. 2017; 42:1549-1556

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה