Chronic Kidney Disease

מעבר מברזל פומי ל-ferric carboxymaltose (פרינג’קט) קשור לשיפור בערכי ברזל והמטולוגיה ובירידה בצריכת אריתרופואטין (PLoS One)

ע”פ מחקר חדש , מעבר מטיפול באנמיה בברזל פומי ל-ferric carboxymaltose (פרינג’קט) במטופלים עם מחלת כליות כרונית שאינם תלויים בדיאליזה (ND-CKD) מלווה בשיפור ניכר בפרמטרים המטולוגיים וערכי ברזל וירידה מובהקת בצורך ובמינונים של אריתרופואטין (ESA) .

החוקרים מציינים ברקע כי מטופלי ND-CKD מטופלים לעיתים קרובות ב-ESA וברזל פומי. במחקר זה ביקשו החוקרים להעריך את האפקט של ערכי ברזל ופרמטרים המטולוגיים  של מעבר מטיפול פומי למתן תוך ורידי של פרינג’קט וכן את ההשפעה על הצורך והמינונים של ESA  בקבוצה זו של מטופלי ND-CKD .

המחקר היה פרוספקטיבי, בזרוע מחקרית אחת במרכז יחיד שכלל מטופלים מבוגרים עם ND-CKD (רמות שיחרור קריאטינין מתחת ל-40 מל’/דקה) , ורמות המוגלובין בין 11-12 ג’/ד”ל, וחסר בברזל (פריטין קטן מ-100 μg/L או סטורציית טרנספרין ממתחת ל-20% ), אשר טופלו באופן קבוע עם ברזל פומי ו-ESA במהלך 6 החודשים שקדמו להכללה במחקר זה.

המטופלים במחקר הועברו לטיפול בפרינג’קט במינון של 1000 מ”ג ברזל, והמשך טיפול במשטר של פרינג’רט/ESA כל 6 חודשים עם יעד להשגה של המוגלובין 12 ג’/ד”ל, וסטורציית פריטין מעל 20%.

החוקרים עקבו אחר מינוני ה-ESA הנדרשים במהלך תקופת המעקב לאחר טיפול ראשוני בפרינג’קט (שהוגדר כיעד מחקרי מרכזי) , מס’ האישפוזים והעירויים, תפקוד כלייתי לפני ואחרי הטיפול בפרינג’קט , מס’ תופעות לוואי (יעדים משניים).  המוגלובין, ממוצע נפח גופיפי, פריטין וסטורציית טרנספרין נמדדו מידי חודש מתחילת המחקר ועד סופו. שיחרור קריאטינין, פרוטנוריה, CRP , אסרפרטאט אמינוטרנספראז, אלאנין אמינוטרנספראז ואלקאלין פופפוטאז נמדדו באופן דו חודשי מתחילת המחקר ועד סופו.

החוקרים מדווחים כי 30 מטופלים , בגיל ממוצע 70.1 + 11.4 גוייסו למחקר. ממוצע צריכת ה-ESA פחת באופן מובהק ב- 83.2 + % 10.9 (מ-41,839 יח’ + 3,668 למטופל ל-6,879 + 4,271 , p<0.01) .

ההמוגלובין עלה ב-0.7 + 0.3 ג/ד”ל, פריטין ב-196.0 + 38.7 μg/L וסטורתיית טרנספרין ב-5.3 + 2.9% לאחר 6 חודשים, בהשוואה לנקודת הפתיחה. כל השינויים היו מובהקים סטטיסטית עם p<0.01 .

לא היו דיווחים על תופעות לוואי הקשורות לפרינג’קט , ואף מטופל לא פרש מהמחקר או נדרש לעירוי במהלך תקופת המחקר.

החוקרים מסכמים כי במטופלים עם  ND-CKD  ורמות נורמליות/גבוליות של המוגלובין המועברים לטיפול מברזל פומי לפרינג’קט נמצא שיפור מובהק בפרמטרים ההמטולוגיים וערכי הברזל, וכם גם ירידה מובהקת במינוני ה-ESA הדרושים.

PLoS One.2015 Apr 30;10(4):e0125528

הערת המערכת: חשוב לציין שמעבר לשיפור הבריאותי הקשור לעלייה בערכי הברזל והפרמטרים ההמטולוגיים, לירידה בצריכת ESA יש משמעות כלכלית לא מבוטלת שעשויה להפוך את הטיפול בפרינג’קט לבעל יחס עלות/תועלת מועדף.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה