Dental and Oral disorders

האם שרת הבריאות פועלת בניגוד לסמכותה ולהמלצות בכירי משה”ב בנושא ההפלרה ?

בהודעה שנשלחה אמש לתקשורת ע”י סאסי-אהרוני תקשורת נטען כי שרת הבריאות פועלת בניגוד לסמכותה כשרת הבריאות וכנגד המלצות הפקידות הבכירה במשרד. להלן ההודעה שנשלחה, ובהמשך תגובת דובר משרד הבריאות להודעה זו:

“נודע  לנו כי פקידות משרד הבריאות, המעוניינת לרכך את תקנת שרת הבריאות לביטול ההפלרה, זכתה לביטול מוחלט וסירוב מצד השרה לכל שינוי.

בעצם סירובה לשינוי השרה פועלת בניגוד לסמכותה כשרת בריאות.

הסבר ופרטים:

בתום דיון בהול בנושא ההפלרה בוועדת הרווחה והבריאות (24 ביוני 2014, כ”ו בסיון תשע”ד, בשעה 14:00 ) התפרסם פרוטוקול שכותרתו היתה:

משרד הבריאות: שוקלים לאפשר לרשויות מקומיות להמשיך בהפלרת המים

  “בפתח הדיון הודיע ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ’ איתמר גרוטו, כי במשרד דנים באפשרות לשנות את התקנות האמורות להיכנס לתוקף בעוד כחודשיים ולא לאסור כליל את הפלרת המים, אלא לאפשר הפלרה לרשויות מקומיות המעוניינות בכך. “הפלרה היא שיטה יעילה למניעת עששת ובמינון נכון היא גם שיטה בטוחה. יש המלצות של מומחים לא לחייב הפלרה”, אמר גרוטו.”

בוועדה הוסיף פרופ’ גרותו וטען כי התקנות עליה חתמה השרה גרמן בעצם אוסרות על הרשויות המקומיות המעוניינות בהפלרה מסוף אוגוסט. עד לאותו הדיון איש בתקשורת לא ידע כי התקנה החתומה אוסרת באופן מוחלט ההפלרה, משום שבכל ההודעות לעיתונות הודיעה השרה כי היא מבטלת את “חובת ההפלרה” ולא אוסרת את ההפלרה. פרופ’ גרוטו הציג סעיף זה בפני הוועדה כטעות טכנית וכי הוא ואנשיו פועלים לתקן הטעות אי לכך היתה כותרת הפרוטוקול כפי שהיתה.

פרופ’ גרוטו הגיש השבוע בפני השרה שני תיקונים לתקנה המקורית:

1.      סעיף האומר שאם קיימת רשות, המעוניינת להפליר, היא תוכל (כהמלצת ועדת עדין).

2.      מדינת ישראל תפליר את המים המותפלים, סעיף שאליו הסכימה השרה בע”פ בישיבה קודמת.

למרות זאת השרה פועלת בניגוד לתקנות ולבכירי משרדה ומסרבת לחתום על התקנות.

הסירוב  אומר כמה דברים חמורים מאד:

1.         בניגוד לכל הפרסומים בתקשורת בנושא  – השרה לא רק עוצרת חובת ההפלרה הארצית ככתוב קיום, אלא היא אוסרת על כל מדינת ישראל להפליר בפועל גם אם ירצו בכך.

2.         השרה טענה בכל הפרסומים שרשות שתהיה מעוניינת להפליר תוכל. התקנה לא אומרת את זה כלל.

3.         השרה בכך סותרת לחלוטין את עצמה התקנה הנוכחית בעצם טוענת כנגד המלצות ועדת עדין, שאמרה כי ניתן לבטל חובת ההפלרה ויש לאפשר הפלרה לרשות שתרצה. כמו כן המליצה “ועדת עדין” להפליר מים מותפלים.

4.            כעת אין קשר בין המלצות “ועדת עדין” לבין החלטת השרה כלל כפי שהציגה בפני הציבור.

 עד כאן הודעת סאסי אהרוני תקשורת.

להלן תגובת משרד הבריאות שנשלחה אלינו להודעה זו על פי בקשתנו:

1.      הגרסה של התקנות לפיה מסתיימת ההפלרה אושרה על ידי הכנסת הקודמת, והתקנות המתינו לחתימת שר הבריאות.

2.      עם כניסת שרת הבריאות לתפקידה היא החליטה לא לעכב עוד את התקנות שכן היו בהם תיקונים רבים חשובים לבריאות הציבור (בתחומים רבים), וחתום עליהם בנוסח הכולל את הפסקת ההפלרה.

3.      אין מקום לחייב הפלרה אשר מרבית המים כלל לא משמשים לשתייה ואין אפשרות לאוכלוסייה לבחור מים שאינם מופלרים, אלא לפעול לשימוש בפלואור באופן נקודתי לאותן אוכלוסיית הזקוקות לכך.

4.      השרה החליטה, בהתייעצות עם אנשי מקצוע במשרדה, לפעול בשלב זה בגישה זו, של הנגשת פלואור לאוכלוסיות הזקוקות לכך באמצעות תוכניות התערבות מקומיות וממוקדות ולא בגישה הגורפת של הפלרת מי השתיה.

5.      כמו כל תוכנית התערבות חדשה, יעילותה תיבחן ובהמשך לכך יוחלט האם יש מקום לאפשר גם הפלרת מי שתיה במקומות מסוימים בהם הדבר נדרש.

6.   יודגש כי השרה וגם אנשי המקצוע במשרד מסרו בדיון האחרון בכנסת כי הגישה של לאפשר הפלרה נבחנת. בשלב זה אין שינוי אך הדבר יהיה במעקב כאמור לעיל

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה