Flu

שיעורי תחלואה נשימתית והמותה גבוהים יותר בעקבות זיהום בנגיף הקורונה בהשוואה לשפעת (The Lancet Respiratory Medicine)

קורונה

חולים עם זיהום בנגיף הקורונה או בנגיף השפעת הנדרשים לאשפוז מציגים תמונה קלינית שונה, כאשר זיהום בקורונה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים נשימתיים ושיעורי תמותה גבוהים יותר. בילדים, למרות ששיעור האשפוזים עקב זיהום בנגיף הקורונה הוא נמוך יותר, בהשוואה לזיהום בשפעת, שיעורי התמותה באשפוז הם גבוהים יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The Lancet Respiratory Medicine.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי אשר התבסס על מאגרי נתונים ארציים מצרפת. הם כללו את הנתונים אודות כל החולים שאושפזו בשל COVID-19 בין תחילת מרץ ועד סוף אפריל, כמו גם את כל החולים שאושפזו בשל שפעת בין תחילת דצמבר בשנת 2018 ועד סוף פברואר בשנת 2019.

בסופו של דבר, נאספו נתונים אודות 89,530 חולים עם COVID-19 ו-45,819 חולים עם שפעת אשר אושפזו בצרפת במהלך תקופות המחקר. הגיל החציוני של המשתתפים עמד על 68 שנים בקבוצת החולים עם זיהום בנגיף הקורונה ועל 71 שנים באלו עם זיהום בשפעת. בקבוצת החולים עם זיהום בנגיף הקורונה תועדה שכיחות גבוהה יותר של השמנה או עודף-משקל, כמו גם סוכרת, יתר לחץ דם ודיסליפידמיה, בהשוואה לחולים עם שפעת, בעוד שבאלו עם שפעת תועדה שכיחות גבוהה יותר של אי-ספיקת לב, מחלה נשימתית כרונית, שחמת ואנמיה.

חולים שאושפזו בשל COVID-19 פיתחו בשכיחות גבוהה יותר כשל נשימתי חד, תסחיף ריאתי, הלם ספטי, או אירוע מוחי המורגי, בהשוואה לחולים עם שפעת, אך שכיחות אוטמים לבביים או פרפור פרוזדורים הייתה נמוכה יותר.

שיעורי התמותה באשפוז היו גבוהים יותר בחולים עם COVID-19, בהשוואה לחולים עם שפעת (16.9% לעומת 5.8%, בהתאמה), עם סיכון יחסי לתמותה של 2.9 (רווח בר-סמך 95% של 2.8-3.0) ושיעורי תמותה מתוקנים לגיל של 2.82.

מבין החולים שאושפזו, שיעור הילדים היה קטן יותר בקרב חולים עם COVID-19, בהשוואה לחולים עם זיהום בשפעת (1.4% לעומת 19.5%, בהתאמה), אך חלק גדול יותר מהחולים מתחת לגיל 5 שנים עם COVID-19 נדרשו לתמיכת טיפול נמרץ (2.3% לעומת 0.9%, בהתאמה).

בקרב מתבגרים, בגילאי 11-17 שנים, שיעורי התמותה באשפוז היו גבוהים פי עשר בקרב אלו עם COVID-19, בהשוואה לשפעת (1.1% לעומת 0.1%).

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות נקיטת אמצעים מתאימים למניעת הדבקה בנגיף הקורונה וכן מעידים על הצורך במציאת טיפול יעיל ופיתוח חיסון מתאים.

The Lancet Respiratory Medicine, Dec 17, 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה