Hypertension

המלצה לעיון במאמרה של ד”ר יונית מרקוס ב”הארץ”: כמה גרם מלח לצרוך ביום ?

במאמר ב”הארץ” מציגה ד”ר מרקוס את המימצאים לפיהם מרביתנו צורכים יותר מלח מהנדרש. הכמות המומלצת היא של 2.3 גר’ נתרן (השקולים ל-6 גר’ מלח), וההערכה כפי שפורסמה לפני כ-3 שנים ב-NEJM שהפחתת צריכת מלח ל-3 ג’ ביום תוביל ברמה עולמית להפחתה של כ-120,000 מחלות לב חדשות בשנה, שבץ מוחי כ-66,000 מקרים ותמותה כ-92,000 מקרים.

מרקוס ממליצה על כמה צעדים מעשיים העשויים לתרום להפחתת צריכת המלח: לטעום לפני שמוסיפים מלח (עם עדיפות לתיבול במרכיבים אחרים כמו לימון, חומץ וכד’), לבחור במוצרים המסומנים כדלי מלח ולהמנע מצריכת מזונות מעובדים כמו חטיפים, מזון משומר, אבקות מרק, נקניקים, מזון מעושן ועוד.

לכתבה

הערת המערכת: במרץ האחרון פירסמנו כאן את ההנחיות העדכניות של ה-WHO לצריכת נתרן לפיהן ההמלצות הן לרמה יומית של מלח מתחת ל-2 ג’ נתרן , או 5 ג’ של מלח, וצריכה של לפחות 3,510 מ”ג של אשלגן ממזון.

גם משרד הבריאות בישראל פירסם באפריל האחרון את התכנית הלאומית להפחתת נתרן בתזונה, כשהיעד שהוגדר הוא להפחית כמות צריכת המלח הממוצעת לנפש ליום ב-3 גר’.

בפינלנד יישמו תכנית כזו בהצלחה וניתן לצפות בהרצאה זו שבה הציגה פרופ’ Pirjo Pietinen(כמרצה אורחת בכנס תזונה מונעת) את התכנית והתוצאות המרשימות : Salt and fat reduction in food a case study from Finland

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה