Hypertension

תוצאות מבטיחות לאבלציה באמצעות אולטרה-סאונד ממוקדת לטיפול ברעד (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-RSNA)

מוח גירוי חשמלי

אולטרה-סאונד ממוקד דרך הגולגולת עשוי לסייע בזיהוי אזורים במוח המעורבים ברעד ולהשלים אבלציה עם תוצאות מוצלחות בחולים עם מחלת פרקינסון או רעד ראשוני, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Radiological Society of North America.

מדגם המחקר כלל 39 חולים (22 גברים, 17 נשים) עם רעד, בגיל ממוצע של 64.5 שנים, אשר סבלו מרעד מגביל ולא הגיבו לטיפול סטנדרטי. 18 חולים אובחנו עם רעד ראשוני, 21 חולים אובחנו עם מחלת פרקינסון. המשתתפים סבלו את התסמינים לאורך תקופה ממוצעת של למעלה מעשר שנים.

החוקרים מדווחים כי ב-37 מבין 39 חולים שנכללו במחקר תועד שיפור משמעותי ברעד, כאשר השיפור נמשך לאורך תקופה של לפחות שנה אחת. הם מציינים כי הם המשיכו לבצע טיפולים אלו מאז הגישו את התקציר לכנס ועד כה טיפלו בלמעלה מ-60 חולים. מדובר בקו טיפול שני, השונה מאוד מגירוי מוחי עמוק.

לאחר כישלון טיפול תרופתי אפשרויות הטיפול הזמינות כוללות גירוי מוחי עמוק ואבלציה באמצעות לפרוסקופיה או אף ניתוח פתוח של רקמות החשודות למקור לרעד. לאולטרה-סאונד ממוקד יתרונות הנובעים מכך שמדובר באמצעי לא-פולשני, בהשוואה לגירוי מוחי עמוק, כולל סיכון מינימאלי לסיבוכי דמם וזיהומים. יתרון נוסף נובע מההשפעה המיידית שמספק הטיפול, בניגוד לגירוי מוחי עמוק.

תופעות לוואי זמניות וסיבוכים תועדו בשבעה חולים לאחר טיפול, עם רזולוציה לאחר שישה חודשי מעקב בארבעה מקרים. בדיקות הדמיה הדגימו ירידה מתמשכת בגודל הנגע בתלמוס ובבצקת סביב הנגע בשתי הקבוצות.

החוקרים השלימו הערכה באמצעות מדד Fahn-Tolosa-Marin (ובקצרה, FTM) להערכת רעד ומדד QUEST להערכת איכות החיים בתחילת המחקר, לאחר חודש, 6 חודשים ושנה אחת. בקרב חולים עם רעד ראשוני, מדד FTM ירד מ-36.2 נקודות ל-13.8 נקודות מיד לאחר הטיפול. לאחר חודש אחד המדד עמד על 14.6 נקודות; לאחר שישה חודשים מדד זה עמד על 14.3 ולאחר שנה עמד על 14.5 נקודות.

בקרב חולים עם מחלת פרקינסון, מדד FTM ירד מערך ממוצע של 27.5 לפני הטיפול ל-11.6 מיד לאחר הטיפול. לאר שישה חודשי מעקב, מדד FTM הממוצע עמד על 15.5, בשל הישנות קלה של רעד בארבעה חולים, אשר נותרה יציבה לאחר שנה אחת.

בהערכת איכות החיים לפי מדד QUEST מצאו החקורים כי המדדים הממוצעים בחולים עם רעד ראשוני ירדו ב-73.2% ובחולים עם מחלת פרקינסון נרשמה ירידה של 68%.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-RSNA

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה