IBD

מרבית החולים עם אלרגיה לפוליאתילן גליקול לאחר מנת חיסון ראשונה כנגד קורונה יכולים להשלים את סדרת החיסונים (מתוך כנס ה-ACAAI)

עם הפצת החיסונים כנגד נגיף הקורונה עלה חשש מפני תגובות אלרגיות אפשריות לפוליאתילן גליקול, מרכיב המשמש לייצוב ננו-חלקיקים שומניים בחיסוני רנ”א שליח של חברות פייזר ומודרנה. שני פוסטרים שהוצגו במהלך הכנס השנתי של ה-American College of Allergy, Asthma and Immunology הראו כי ניתן להשלים הערכה ולקבוע אם חולים עם אלרגיה למרכיב זה יכולים להשלים בבטחה את משטר החיסונים המומלץ ואם אלו שהגיבו למנה הראשונה יכולים לקבל מנת חיסון נוספת.

מהמחקרים החדשים עולה עוד כי מרבית החולים בכל קטגוריה צפויים להצליח בהשלמת מנות החיסון המומלצות.

במחקר הראשון, חוקרים ממינסוטה בחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות של 100 מבוגרים עם אלרגיה לפוליאתילן גליקול שתועדה עוד לפני קבלת חיסון כנגד קורונה. כחלק מסקירת הרשומות הרפואיות, החוקרים אספו מידע אודות דמוגרפיה, מחלות רקע, היסטוריה אטופית, היסטוריה של אלרגיה לפוליאתילן גליקול ותוצאות החיסון. 97 מטופלים קיבלו חיסוני רנ”א שליח (64 חיסוני פייזר, 33 חיסוני מודרנה) ושלושה קיבלו את החיסון של חברת ג’ונסון וג’ונסון.

מבין 100 המבוגרים הללו, תסמינים על-רקע חשיפה לפוליאתילן גליקול תועדו ב-84%, כאשר ברוב המקרים התגובה שפיתחו בעבר הייתה אי-סבילות גסטרואינטסינאלית ללא תסמינים אחרים, עדות לכך שככל הנראה הם לא באמת היו אלרגיים למרכיב זה. ב-5% מהחולים תועדה תגובה אנאפילקטית למרכיב זה.  אעפ”י כן, אותם חמישה מטופלים קיבלו חיסון כנגד קורונה ארבעה קיבלו את החיסון של חברת פייזר ואחד קיבל את החיסון של חברת ג’ונסון וג’ונסון ללא אירועים חריגים. למעשה, כל 100 המטופלים סבלו את סדרת החיסונים כנגד נגיף הקורונה ללא כל תסמיני אלרגיה.

במחקר רב-מרכזי בארצות הברית, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine, אפילו תגובה אלרגית מיידית למנה הראשונה של חיסון מבוסס רנ”א שליח לא מנעה מהמטופלים קבלת מנה שנייה. מבין 84% שהמשיכו למנת החיסון השניה, 12% דיווחו על תסמינים קלים, אך בכל המקרים ניתן היה להשלים בבטחה את סדרת החיסונים.

במחקר השני החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות להערכת תוצאות חיסונים כנגד קורונה ב-63 חולים שעברו תבחין עורי לאלרגיה לפוליאתילן גליקול/פוליסורבט בין ינואר ועד יוני בשנת 2021 בשל חשש טרם החיסון עקב אירוע חריג בעבר לחיסונים, תרופות, או פוליאתילן גליקול/פוליסורבט (38 חולים) או עקב תגובה מדווחת למנת החיסון הראשונה כנגד קורונה (25 חולים).

בסופו של דבר, רק ב-5 מבין 63 חולים (7.9%) תועדה תוצאה חיובית בתבחין עורי לפוליאתילן גליקול ושניים מהם עברו בנוסף מבחן תגר פומי, שניהם פיתחו תסמינים. מבין אלו שהיו שליליים בתבחין העורי, למעלה ממחצית מאלו שדיווחו על תסמינים במהלך מבחן תגר פומי סבלו לאחר מכן היטב את החיסונים כנגד קורונה. מצד שני, שלושה חולים עם תוצאה שלילית בתבחין העורי לפוליאתילן גליקול דיווחו בהמשך על תגובה אלרגית במהלך החיסונים. ממצאים אלו העלו את השאלה אם פוליאתילן גליקול באמת אחראי לתגובות לחיסוני רנ”א שליח.

ממצאים אלו מציעים כי מבחן תגר פומי של פוליאתילן גליקול עשוי לסייע בהנחיית חולים ורופאים בתהליכי קבלת ההחלטות אודות חיסונים כנגד קורונה.

מתוך כנס ה-ACAAI

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה