Lupus

האם קיים סיכון מוגבר לרטינופתיה בעקבות טיפול ב-Hydroxychloroquine בחולים עם RA או לופוס? (מתוך Arthritis Care & Research)

בחולים עם RA (Rheumatoid Arthritis) או SLE (Systemic Lupus Erythematosus), טיפול ארוך-טווח ב- Hydroxychloroquine(פלקווניל) מלווה בסיכון מוגבר לרטינותיה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו ב-Arthritis Care & Research.

לדברי החוקרים, במשך למעלה ממחצית מאה, Hydroxychloroquine שימש באופן נרחב לטיפול במצבים אלו, ובמשך כל הזמן הזה, היה קיים חשש מפני רעילות לרשתית. במטרה להגדיר טוב יותר את הסיכון הנ”ל, החוקרים בחנו 3995 חולי RA או SLE, שנטלו Hydroxychloroquine, כולל 1538 חולים המטופלים בתרופה בהווה (474 עם לופוס ו-1064 עם RA). חולים שדיווחו על רעילות נותרו במעקב עם ראיונות מפורטים ועם הערכת מומחים.

6.5% מהחולים שטופלו במהלך חייהם ב- Hydroxychloroquine הפסיקו את הטיפול בשל בעיות עיניים, ו-1.8% עשו זאת בפרט בשל הפרעות ברשתית. עם זאת, החוקרים הצליחו לתעד רעילות ודאית או סבירה ב-0.65% בלבד.

הסיכון לרעילות היה נמוך בשבע השנים הראשונות לחשיפה, אך עלה כמעט פי 5 לאחר שבע שנות טיפול, או חשיפה כוללת של 1000 גרם. הרעילות לא הייתה קשורה לגיל, משקל או מינון יומי.

מרבית המטופלים בהווה עברו בדיקות עיניים אחת לשישה חודשים (40.4%), או אחת לשנה (50.5%) כסקירה לרעילות. רק 2.1% דיווחו כי מעולם לא עברו בדיקה להערכת רעילות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי רעילות היא סיבוך לא-נפוץ, גם בקרב חולים שקיבלו טיפול ארוך-טווח; אך הסיכון הופך משמעותי יותר ויותר מעבר ל-5-7 שנים, לאור הסיכון לעיוורון בלתי-הפיך.

Arthritis Care Res 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה