חדשות

האם אכילה בשעות הערב מזיקה לבריאות? (מתוך כנס ה-ECOICO)

16/09/2020

 

ממצאי מחקר שהוצגו במהלך כנס ה-European and International Congress on Obesity העידו כי אכילה רבה בשעות הערב מעלה את סך צריכת האנרגיה היומית ומלווה באיכות דיאטה נמוכה יותר.

 

החוקרים ביקשו לבחון את הקשר בין אכילה בשעות הערב על סך צריכת האנרגיה היומית הכוללת ועל איכות התזונה. הם אספו נתונים אודות 1,177 מבוגרים בגילאי 19-64 שנים מסקר UK National Diet and Nutrition Survey, הכולל מידע מפורט אודות צריכת מזון וחומרי תזונה וכן מידע אודות המצב התזונתי של האוכלוסייה הכללית בבריטניה.

 

המשתתפים סווגו לקטגוריות לפי צריכת האנרגיה לאחר השעה 6 בערב. ארבע הקבוצות כללו את הרבעון הראשון, בו אכילה בשעות בערב היוותה כ-31.4% מסך צריכת אנרגיה יומית; ברבעון השני, אכילה בשעות הערב היוותה 31.4-40.4% מסך צריכת אנרגיה יומית; ברבעון השלישי, אכילה בשעות הערב היוותה 40.4-48.6% מסך צריכת אנרגיה יומית; ברבעון הרביעי אכילה בשעות הערב היוותה מעל 48.6% מצריכת אנרגיה יומית.

 

איכות התזונה נקבעה על-פי ניקוד יומני תזונה שמילאו המשתתפים על-סמך מדד Nutrient Rick Food Index, המסווג ומדרג מוצרי מזון בהתאם ליחס בין מרכיבי התזונה החשובים אל מול התכולה האנרגטית.

 

מהנתונים עולה כי השיעור הממוצע של אנרגיה שצרכו המשתתפים בשעות הערב עמד על 40% מסך צריכת האנרגיה. כמו כן, באלו בהם אכילה בשעות הערב היוותה את החלק היחסי הקטן ביותר מסך צריכת האנרגיה (רבעון ראשון, כ-8,437 קילוג'אול/יום, או כ-2,000 קלוריות) תועדה צריכת אנרגיה כוללת נמוכה יותר משמעותית, בהשוואה לאלו ברבעון השני (כ-9,284 קילוג'אול/יום), ברבעון השלישי (9,108 קילוג'אול/יום) וברבעון הרביעי (9,156 קילוג'אול/יום).

 

באשר לאיכות התזונה, באלו שדיווחו על צריכת מרבית האנרגיה בשעות הערב תועדה גם איכות תזונה גרועה יותר, בהשוואה למשתתפים אחרים. בקרב משתתפים ברבעון הרביעי מדדי Nutrient Rich Food Index היו נמוכים משמעותית, בהשוואה לאלו ברבעון הראשון, השני והשלישי.

 

עוד מדווחים החוקרים כי אחוז האנרגיה הנצרכת שמקורה מפחמימות וסוכרים לאחר השעה 6 בערב פוחת עם עליה בצריכת מזון בשעות הערב מהרבעון הראשון לרביעי, בעוד שאחוז הצריכה האנרגטית של שומנים ואלכוהול לאחר השעה 6 בערב נוטה לעלות.

 

החוקרים מתכננים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

 

מתוך כנס ה-ECOICO

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני