Nutritional/Metabolic

תרופה חדשה לטיפול ב-NSCLC עם מוטציה ב-KRAS אושרה על ידי ה-FDA

סרטן ריאה

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

התרופה הראשונה שמכוונת למוטציית KRAS לטיפול בסרטן ריאות של תאים לא קטנים (NSCLC) אושרה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA). מוטציות KRAS הן המוטציות הנפוצות ביותר בגידולי NSCLC, מהוות כ-25% מהמקרים ובמשך זמן רב הן נראו כעמידות לטיפול תרופתי. התרופה החדשה, sotorasib (Lumakras), מכוונת במיוחד למוטציה KRAS G12C, המהווה כ-13% מהמוטציות במקרי NSCLC ונחשבת כפריצת דרך בתחום חקר הסרטן.

“זו היא אבן דרך היסטורית בטיפול בסרטן ריאות. לאחר ארבעה עשורים של מאמצים מדעיים והתמקדות במוטציית KRAS, ל- sotorasibיש פוטנציאל להיות אפשרות הטיפול הממוקדת הראשונה באוכלוסיית חולים זו”, אמר ד”ר בוב לי ממרכז הסרטן ממוריאל סלואן קטרינג בניו יורק. כעת, בהודעה לעיתונות של יצרן התרופה (אמגן) הוא הוסיף כי “ sotorasibמייצג התקדמות משמעותית בתחום האונקולוגיה ומשנה את פרדיגמת הטיפול בחולים עם סרטן ריאות של תאים לא קטנים עם מוטציה מסוג KRAS G12C“. “חולים עם סרטן ריאות של תאים לא קטנים אשר עברו את הקו הטיפולי הראשון ללא הצלחה, עומדים בפני פרוגנוזה גרועה ונותרות להם אפשרויות טיפול מוגבלות. כעת, sotorasib מספקת אפשרות טיפולית חדשה עבור חולים אלה”, הוסיף.

ה- FDA מציין כי הנתונים הקליניים עליהם ביסס את האישור לתרופה מגיעים ממחקר שנערך על 124 חולים עם NSCLC ו-KRAS G12C. המחקר הציג נתונים מרשימים עם שיעור תגובה כללי (ORR) של 36% ומבין המטופלים שהגיבו, ל-58% היה משך תגובה של 6 חודשים או יותר. התרופה אושרה במסלול מואץ עקב הנתונים המרשימים, אך דרשה מהיצרן לבצע ניסוי לאחר השיווק כדי לבחון האם למינון נמוך יותר תהיה השפעה קלינית דומה.

תופעות הלוואי השכיחות ביותר בטיפול זה כוללות שלשולים, כאבי שרירים ושלד, בחילות, עייפות, נזק לכבד ושיעול. אין להשתמש ב-Sotorasib אם החולים מפתחים תסמינים של מחלת ריאות אינטרסטיציאלית, ויש להפסיקם במיידיות אם התפתחה מחלת ריאות אינטרסטיציאלית. על המטופלים ב-Sotorasib לעבור בדיקות תפקודי כבד לפני תחילת הטיפול ובמהלכו ובמידה ומתפתח נזק לכבד, יש להפסיק את התרופה או להפחית את המינון של התרופה. על המטופלים להימנע מנטילת חומרים להפחתת חומצה, תרופות שמגבירות את הפעילות של אנזימים מסוימים בכבד, ותרופות הנקשרות ל-P-glycoprotein (P-gp).

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה