PTSD

שכיחות מוגברת של תסמונת דחק בתר-חבלתית בקרב עיתונאים העובדים בחדרי חדשות (J R Soc Med.)

עיתונאים העובדים בחדרי חדשות ונחשפים לתמונות וסרטונים של אלימות גרפית עשויים לפתח תסמונת דחק בתר-חבלתית (PTSD או Posttraumatic Stress Disorder) והפרעות פסיכולוגיות אחרות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of the Royal Society of Medicine Open.

המונח תוכן מופק-משתמשים (User-Generated Content), או במונח השגור, תוכן גולשים, מגיע ליחידות חדשות ועובר עריכה וניקוי של ההדמיות לפני העלאתו לאוויר. במחקר ראשון מסוגו, החוקרים מטורונטו בחנו את הבריאות  הרגשית של 116 עיתונאים שעבדו עם תוכן מופק משתמשים בחדרי חדשות בשלושה ארגוני חדשות בינלאומיים.

מחקר קודם בקרב עיתונאים באזורי מלחמה הדגים שיעור מוגבר של תסמונת דחק בתר חבלתית ודיכאון מג’ורי בהשוואה לעיתונאים שעבדו קרוב לביתם, עם חשיפה מעטה לאלימות או סכנה ממשית. מהמחקר הנוכחי עולה כי החשיפה לאלימות, גם אם אינה ישירה, בקרב עיתונאים העובדים בחדרי חדשות עם תוכן מופק משתמשים, הינה גורם חשוב העשוי להשפיע על הופעת הפרעות פסיכולוגיות.

מאחר ועיתונות טובה תלויה בעיתונאים בריאים, ארגוני חדשות יידרשו לבחון דרכים חדשות בכדי להפחית את הסיכונים הכרוכים בצפיה בתוכן מופק משתמשים. הפחתת תדירות החשיפה הינה אחת האפשרויות.

41% מהעיתונאים נחשפו באופן יומי לתמונות אלימות, 46% נחשפו על-בסיס שבועי לתמונות אלו ו-13% נחשפו על-בסיס חודשי.

החוקרים מצאו כי חשיפה יומית לתמונות אלימות ניבאה מספר הפרעות פסיכולוגיות, כולל חרדה, דיכאון, תסמונת דחק בתר-חבלתית וצריכת אלכוהול. הם מצאו עוד כי תדירות גדולה יותר, ולא משך החשיפה לתמונות אלימות, עוררה מצוקה רגשית משמעותית יותר בקרב העיתונאים שעיבדו את התמונות.

J R Soc Med. Published online August 7, 2014

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:


בעידן היוטיוב נראה שכולנו חשופים כיום לתמונות וסרטוני ריאליטי המציגים אירועים קשים כך שנראה שמסקנות המחקר עשויות להיות תקפות גם לאנשים שאינם בהכרח עיתונאים…

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה