Pain

בטיחות השימוש בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים במהלך מגפת הקורונה (Journal of Virology)

יותר ויותר חולים הסובלים מחום וכאבים פונים לנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים להקלה על תסמינים, אך לאור שאלת באשר לבטיחות הטיפול נערכים מחקרים במטרה לקבוע אם התרופות בטוחות להקלה על כאב משנית לחיסון כנגד נגיף הקורונה או להקלה על תסמיני הזיהום הנגיפי.

בשלב מוקדם במהלך המגפה, מומחים מצרפת הזהירו כי נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, דוגמת איבופרופן, עלולים להחמיר את המחלה על-רקע נגיף הקורונה והמליצו על מעבר לפראצטמול במקום זאת. במשרד הבריאות בבריטניה עקבו אחר המלצה זו ופרסם המלצה דומה לשימוש בפראצטמול.

עם זאת, ב-EMA (European Medicines Agency) נקטו בגישה שונה, כאשר דיווחו כי אין עדויות מדעיות לפיהן נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים עלולים להביא להחמרת COVID-19. מנהל המזון והתרופות האמריקאי בחר שלא לנקוט עמדה בנושא זה.

המחלוקת הובילה לדיונים ברשתות החברתיות, עם תגובות שונות מרחבי העולם. בנוסף, חוקרים מאוניברסיטת ייל החליטו לבחון את ההשפעה של נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים על זיהום בנגיף הקורונה והתגובה החיסונית.

החוקרים השוו את שיעורי התמותה עקב COVID-19 בין שתי קבוצות: קבוצה אחת שכללה למעלה מ-700,000 חולים שנטלו טיפול בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, כולל חולים עם דלקת מפרקים שגרונית ואוסטיאוארתריטיס; וקבוצה שניה שכללה קרוב ל-3.5 מיליון משתתפים שלא נטלו את הטיפול התרופתי. מהנתונים עלה כי אין עדויות להשפעה מזיקה של נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים על שיעורי תמותה על-רקע COVID-19.

ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם מחקר דני שגם לא הצביעו על עדויות לסיכון מוגבר למחלה חמורה על-רקע COVID-19 בעקבות שימוש בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים.

החוקרים כותבים כי הממצאים בשלב זה בהחלט מהווים מקור להרגעה, כאשר חולים יכולים להמשיך בבטחה בנטילת טיפול בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים.

Journal of Virology, January 20, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה