Premature Ejaculation

מרבית הגברים שאינם מגיבים לטיפול בתרופות PDE5 אינם נוטלים אותן באופן תקין (urology)

ממאמר חדש ב-urology עולה כי מרבית המטופלים עם הפרעות זקפה (ED) שאינם מגיבים לטיפול תרופתי כנראה שאינם נוטלים את התרופות באופן נכון.

המחברים בחנו התערבות באמצעות הדרכה מחדש של גברים שקיבלו מרשמים לטיפול ב-ED באמצעות תרופות מקבוצת ה-PDE-5 בין ינואר 2010 ליוני 2011.

במהלך תקופה זו עקבו אורולוגים אחרי 250 גברים שהופנו לבית החולים ליחידת האנדרולוגיה (פוריות, מיניות). 39% מהם נטלו סילדנפיל (ויאגרה) , 37% טלדפיל (סיאליס) ו-24% ורדנפיל (לויטרה).  החוקרים קיימו ראיונות חצי מובניים עם המשתתפים בהם בחנו 6 תחומים הקשורים לחוסר התגובה שלהם לטיפול בתרופות ה-PDE-5 , ביניהן:


  • נוכחות של גירוי מיני הולם

  • תרופות הניטלות על קיבה ריקה

  • תרופות הניטלות ב-6 ימים שונים

  • תרופות הניטלות במינון מקסימלי

  • תרופות הניטלות לפחות 1-2 שעות לפני הכוונה לקיים מגע מיני

  • נסיון להחליף לתרופה אחרת מקבוצת ה-PDE-5

מבין 250 הגברים, 69% לא מילאו לפחות פעם אחת את הוראות השימוש של התרופה בה השתמשו, 42% הפרו לפחות פעמיים , 28% הפרו את ההנחיות 3 פעמים, ו-7% אף יותר מ-3 פעמים.  

כשליש מהגברים לא נטלו את התרופה לפחות 6 פעמים, מדד נחוץ כיוון שעקומת השיפור מתחילה להתיישר רק לאחר 6-8 נטילות של התרופה. כמו כן, כשליש מהמטופלים לא הגיעו למינון המקסימלי, וכחמישית לא נטלו את התרופה על בטן ריקה (הוראת שימוש עבור 2 מהתרופות – סילדנפיל וורדנפיל).

החוקרים הציעו ל-172 משתתפים תכנית הדרכה חוזרת במטרה להסביר את השימוש הנכון של התרופות. מהם נענו להצעה 115 (67%) ו-57 לא נענו. מבין 115 המשתתפים אשר השתתפו בתכנית ההדרכה, 23.5% נמצאו כלא מגיבים אמיתיים ו-76.5% הגיבו לטיפול וסווגו ע”י החוקרים כלא מגיבים שגויים.

החוקרים לא מצאו הבדלים בשיעורי התגובה לתרופות ה-PDE5 השונות במהלך ההדרכה מחדש.

הטעות הנפוצה ביותר בשימוש בתרופות ה-PDE5 הייתה ניסיון שימוש בתרופה אחת בלבד, ולאחר מכן אי נטילת התרופה לפחות 6-8 פעמים נפרדות.

הם מסכמים כי לדעתם יש חשיבות להשקיע זמן מה בהדרכת השימוש בביקור הראשון ומתן הסבר מפורט אל התנאים ואופן נטילת התרופה במטרה למנוע חוסר תגובה שגוי. המסר המרכזי של מאמרם מדגיש את חשיבות ההדרכה של הרופא הרושם את התרופה להשגת טיפול אפקטיבי של תרופה מקבוצת ה- PDE5 .

Urology. Published online April 15, 2014

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה