Respiratory Infections

משלב של שלוש תרופות עדיף על תרופה יחידה בחולים מאושפזים עם COVID-19 (מתוך Lancet)

בחולים מאושפזים עם COVID-19, טיפול משולב הכולל שלוש תרופות אנטי-ויראליות Lopinavir-Ritonavir (קלטרה), Ribavirin (רבטול) ו-Interferon beta-1b (בטאפרון) לווה בקיצור משמעותי של חציון הזמן עד לתוצאה שלילית לבדיקת נגיף SARS-CoV-2 בהשוואה לביקורות, כך עולה מתוצאות מחקר בשלב II שפורסם בכתב העת The Lancet.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות והבטיחות של משלב שלוש התרופות הללו בטיפול בחולים עם COVID-19. המחקר הרב-מרכזי, פרוספקטיבי, בתווית-פתוחה, כלל מבוגרים עם COVID-19 אשר אושפזו לאחד משישה בתי חולים בהונג קונג. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 2:1 לטיפול משולב בן 14 ימים שכלל את שלוש התרופות (קבוצת התערבות) או לטיפול ב-Lopinavir עם Ritonavir (קבוצת ביקורת).

התוצא העיקרי היה מרווח הזמן עד לתוצאה שלילית של דגימה מחלל האף והלוע ל-SARS-CoV-2.

החוקרים גייסו למחקר 127 חולים, 86 מהם חולקו לטיפול משולב ו-41 חולים נכללו בקבוצת הביקורת. חציון מספר הימים מהופעת התסמינים ועד תחילת הטיפול במסגרת המחקר עמד על 5 ימים.

הטיפול המשולב לווה בקיצור משמעותי של חציון מרווח הזמן מתחילת הטיפול התרופתי עד לתוצאה דגימה שלילית (7 ימים), בהשוואה לטיפול מונותרפי (12 ימים) (יחס סיכון של 4.37, p=0.0010).

אירועים חריגים כללו בחילה ושלשול שחלפו עצמונית ולא היו שונים בין שתי הקבוצות. חולה אחד בקבוצת הביקורת הפסיק את הטיפול ב-Lopinavir-Ritonavir בשל עדות מעבדתית להפטיטיס. לא תועדו מקרי תמותה במהלך המחקר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול אנטי-ויראלי משולש הינו בטוח ועדיף על-פני Lopinavir-Ritonavir בלבד בהקלה על תסמינים וקיצור משך הפצת הנגיף והשהות בבית החולים של חולים עם COVID-19 בדרגה קלה-עד-בינונית.

Lancet 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה