Thyroid Disorders

מה בין חיסון כנגד קורונה ובין מחלת גרייבס? (J Clin Endocrinol & Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על סדרת מקרים המסייעת בהבנה טובה יותר של מאפייני חולים שפיתחו מחלת גרייבס בעקבות חיסון כנגד קורונה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על סיכון להתפתחות הפרעות אוטואימוניות של בלוטת התריס על-רקע זיהום בנגיף הקורונה וחיסון כנגד הנגיף. כעת הם מדווחים על סדרה של חולים שהתייצגו עם הופעה חדשה או התלקחות היפרתירואידיזם על-רקע מחלת גרייבס זמן קצר לאחר קבלת חיסון מבוסס רנ”א שליח כנגד הנגיף.

החוקרים מתארים 12 חולים שפיתחו פעילות יתר של בלוטת התריס בתוך זמן קצר (חציון של 17 ימים) לאחר קבלת חיסון רנ”א שליח כנגד נגיף הקורונה. במרבית המקרים מדובר היה בנשים (11 מבין 12 מקרים) צעירות (גיל חציוני של 35.5 שנים). שישה חולים אובחנו לראשונה עם פעילות-יתר של בלוטת התריס ובשישה חולים תוארה התלקחות של מחלת גרייבס שהייתה מאוזנת היטב קודם לכן.

ריכוזי נוגדנים כנגד קולטן ל-TSH נעו בין 2.4-32 יחידות בינלאומיות/ליטר.

מרבית החולים הצליחו לקבל את המנה השנייה של החיסון ללא התלקחויות נספות.

מסקירת הספרות עלו 21 דיווחי מקרים דומים מרחבי העולם.

החוקרים קוראים לרופאים להקפיד על ערנות בכל הנוגע לסיכון להתלקחות הפרעות אוטואימוניות של בלוטת התריס בחולים עם נטייה להפרעות אלו לאחר חשיפה לחיסון כנגד נגיף הקורונה. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים להבנת האפידמיולוגיה והמנגנונים בבסיס הקשר בין החיסונים ובין התפתחות אוטואימוניות של בלוטת התריס.

J Clin Endocrinol & Metab, March 2, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה