Trauma

טיפול ב-Tranexamic Acid עשוי להפחית תמותה עקב חבלת ראש (Health Technology Assessment)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Health Technology Assessment עולה כי מתן מוקדם של טיפול ב- Tranexamic Acid (הקסאקפרון) מפחית את שיעורי התמותה עקב חבלת ראש וכי הטיפול משתלם מבחינת מאזן עלות-תועלת בחולים עם חבלת ראש קלה או בינונית, או באלו בהם שני האישונים מגיבים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של Tranexamic Acid על תמותה, מוגבלות ואירועים וסקולאריים חסימתיים בחולים לאחר חבלת ראש. עוד נבחן מאזן עלות-תועלת של הטיפול באוכלוסיה זו.

המחקר האקראי כלל מבוגרים מ-175 בתי חולים ב-29 מדינות עם חבלת ראש בתוך 3 שעות מהפציעה ועם מדד GCS (Glasgow Coma Scale) של עד 12 נקודות או כל דימום תוך-גולגולתי בבדיקת הדמיה וללא דימום חוץ-גולגולתי. המשתתפים חולקו לזרוע טיפול ב- Tranexamic Acid (מנת העמסה של 1 גרם לאורך 10 דקות ולאחר מכן עירוי של 1 גרם לאורך 8 שעות) או פלסבו תואם.

התוצא העיקרי היה שיעורי תמותה עקב חבלת ראש באשפוז בתוך 28 ימים מהחבלה באלו שקיבלו טיפול בתוך שלוש שעות מהחבלה. תוצאים משניים כללו תמותה מוקדמת עקב חבלת ראש, תמותה מכל-סיבה ותמותה מסיבה ספציפית, מוגבלות, אירועים וסקולאריים חסימתיים, פרכוסים, סיבוכים ואירועים חריגים.

מדגם המחקר כלל 9,127 משתתפים שקיבלו טיפול בתוך שלוש שעות מהפציעה, כאשר הסיכון לתמותה עקב חבלת ראש עמד על 18.5% בקרב מטופלים ב- Tranexamic Acid לעומת 19.8% מאלו בזרוע הפלסבו (855 מבין 4,613 חולים לעומת 892 מבין 4,514 חולים; יחס סיכון של 0.94, רווח בר-סמך 95% של 0.86-1.02).

לאחר הוצאת חולים עם מדד GCS של 3 או אישונים לא-מגיבים, שיעורי התמותה עמדו על 12.5% בזרוע ההתערבות לעומת 14.0% בזרוע הפלסבו (יחס סיכון של 0.89, רווח בר-סמך 95% של 0.80-1.00).

ממצאי המחקר מעידים על ירידה בסיכון לתמותה עקב חבלת ראש עם Tranexamic Acid באלו עם חבלת ראש קלה-עד-בינונית (יחס סיכון של 0.78, רווח בר-סמך 95% של 0.64-0.95), אך לא תועדה ירידה משמעותית באלו עם חבלת ראש חמורה.

טיפול מוקדם היה יעיל יותר במקרים של חבלת ראש קלה ובינונית, אך לא תועדה השפעה משמעותית למרווח הזמן עד לטיפול במקרים של חבלת ראש חמורה. הסיכון למוגבלות, אירועים וסקולאריים חסימתיים ופרכוסים היה דומה בין הקבוצות.

מניתוח עלות-תועלת עלה כי Tranexamic Acid משתלם מאוד בחולים עם חבלת ראש קלה ובינונית.

ממצאי מחקר מעידים כי טיפול מוקדם ב- Tranexamic Acid מפחית את הסיכון לתמותה עקב חבלת ראש וכי הטיפול משתלם מאוד בחולים עם חבלת ראש קלה או בינונית, או בחולים עם תגובה של שני האישונים.

Health Technology Assessment Volume: 25, Issue: 26, Published in April 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ לטיפול ב- Pontatinib לשימוש עם טיפול כימותרפי במבוגרים עם אבחנה חדשה של לויקמיה מסוג ALL (או Acute Lymphoblastic Leukemia) עם כרומוזום פילדלפיה חיובי. בעקבות אישור זה של מעכב טירוזין קינאז מדור שלישי, מדובר בטיפול הממוקד הראשון המאושר לשימוש מוקדם במבוגרים עם לויקמיה מסוג ALL […]

  • השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה קשר הדוק בין השמנה ובין החמרת מוגבלות, התקדמות מחלה וירידה באיכות החיים של מבוגרים עם טרשת נפוצה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה נקשרה עם הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה. עם זאת, אין מידע רב אודות הקשר בין השמנה ובין הסיכון להתקדמות מחלה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה