משפחה

557 מקרי הדבקה ו-17 מקרי תמותה מהתפרצות נגיף הקורונה בסין, ה-WHO עדיין לא מגדיר את האירועכמצב חירום בינ”ל

ה-WHO מפרסם היום הודעה מסכמת מישיבת ועדת החירום הבינ”ל בנוגע להתפרצות נגיף הקורונהוירוס בסין .

ע”פ ההודעה , ב- 23 בינואר עדכנו נציגי משרד הבריאות של הרפובליקה העממית של סין, יפן, תאילנד ורפובליקה של קוריאה את הוועדה למצב במדינותיהם, ומהדיווח עולה שמספר המקרים המדווחים בסין עלה ל- 557.

בהודעת ה-WHO נמסר שבישיבה שהתקיימה ב- 22 בינואר היו חילוקי דעות בין חברי ועדת החירום של הארגון בשאלה האם מדובר על אירוע חירום בינ”ל מבחינת בריאות הציבור (PHEIC) או לא. חברי הועדה הגיעו למסקנה שעדיין לא מדובר על (PHEIC) אך שקיימת דחיפות והועדה תמשיך לפעול ולעקוב אחר המצב.

ע”פ הודעת ה-WHO , הרשויות הסיניות הציגו מידע אפידמיולוגי חדש שחשף עלייה במספר המקרים, במקרים החשודים, במחוזות שנפגעו ובשיעור מקרי המוות במקרים המדווחים כיום שעומד על 4% (17 מתוך 557).

הרשויות הסיניות דיווחו על מקרים מהדור הרביעי בווהאן ועל מקרים מהדור השני מחוץ לוהן, כמו גם על כמה מקרים מדורות שונים מחוץ למחוז הוביי. הרשויות הסיניות דיווחו גם על הפעלת אמצעים משמעותיים לעצירת ההתפרצות (כמו סגירת מערכות תחבורה ציבורית בעיר ווהאן, כמו גם ערים אחרות בסביבה).

בהמשך דווח לאיגוד האירופי על ההתפתחות ביפן, ברפובליקה של קוריאה ותאילנד וכי בסינגפור זוהה מקרה אפשרי חדש אחד.

הוועדה בירכה על מאמצי סין לחקור ולהכיל את ההתפרצות הנוכחית.

הועדה מדגישה כי האלמנטים הבאים קריטיים לאפשרות המשך ההתפרצות:

·         העברה בין אדם לאדם מתרחשת וההערכה הראשונית היא ש- R0 מוביל ל- 1.4-2.5 הדבקות. הידבקות התרחשה במתקן רפואי אחד. מבין המקרים שאושרו, 25% מדווחים כחמורים. המקור עדיין לא ידוע (ככל הנראה מאגר בעלי חיים) ומידת ההעברה בין אדם לאדם עדיין לא ברורה.

·         כאמור, כמה חברים בוועדה סבורים שעדיין מוקדם להכריז על PHEIC, בהתחשב באופיו המגביל והבינארי.

בהתבסס על השקפות שונות ומגוונות אלו, ה- EC מציג את ההמלצות הבאות:

עבור ה-WHO :  הוועדה תתכנס מחדש בעוד כעשרה ימים, או מוקדם יותר אם המנהל הכללי ימצא לנכון.

הוועדה קוראת להמשיך במאמץ המתמשך של כוח המשימה הרב-תחומי הבינלאומי של ה-WHO לחקור את המקור להתפרצות, ואת מידת ההעברה בין אדם לאדם, ואת מאמצי איתור החולים בפרובינציות אחרות בסין, לשפר את המעקב אחר זיהומים חריפים בדרכי הנשימה באזורים אלה, וכן לחזק את אמצעי ההכלה והפחתת ההידבקות..

כמו כן על ה- WHO להמשיך ולספק את כל התמיכה הטכנית והתפעולית הנדרשת כדי להגיב להתפרצות זו, לרבות שימוש ושילוב של ארגונים ומוסדרות הקשורים למערכת, במטרה לפתח אסטרטגיית ניהול סיכונים כוללת, ולאפשר קידום פיתוח ומחקר מדעי ביחס לוירוס קורונה זה.

לנוכח המצב האפידמיולוגי המתפתח והאופי הבינארי המגביל של הכרזת PHEIC או לא, על WHO לשקול מערכת גמישה יותר, שתאפשר רמת ביניים של כוננות. מערכת כזו תשקף טוב יותר את חומרת ההתפרצות, את השפעתה ואת האמצעים הנדרשים ותאפשר שיפור בתיאום בינלאומי, כולל מאמצי מחקר לפיתוח אמצעי נגד רפואיים.

הנחיות לרפובליקה העממית של סין

לספק מידע נוסף על אמצעי ניהול סיכונים חוצי ממשל, כולל מערכות לניהול משברים ברמות לאומיות, מחוזיות ועיריות, ואמצעים מקומיים אחרים.

לשפר את אמצעי הבריאות הרציונליים לבלימה ולהפחתה של ההתפרצות הנוכחית.

לשפר את המעקב זיהוי המקרים הפעילים ברחבי סין, במיוחד במהלך חגיגת השנה החדשה הסינית.

יש לשתף פעולה עם ארגון הבריאות העולמי לצורך ביצוע חקירות להבנת האפידמיולוגיה והתפתחות ההתפרצות הזו, כולל חקירות ספציפיות להבנת מקור נגיף הקורונה החדש, ובמיוחד חקירת מאגר בעלי החיים, ובעלי חיים המעורבים בהעברה התחלואה, כמו גם הבנת פוטנציאל ההדבקה בין אדם לאדם, המיקום בו מתרחשת ההדבקה, וזיהוי התכונות הקליניות הקשורות לזיהום והטיפול הנדרש להפחתת התחלואה והתמותה.

להמשיך לשתף את הנתונים המלאים על כל המקרים עם ארגון הבריאות העולמי, כולל רצפי גנום, ופרטים אודות זיהומים או הידבקות של עובדים בתחום הבריאות.

לערוך סקירה של נוסעים יוצאים בשדות תעופה ובנמלים בינלאומיים במחוזות הנגועים, במטרה לאתר מוקדם את המטיילים הסימפטומטיים להערכה וטיפול נוספים, תוך צמצום ההדבקה באמצעות נסיעות בינלאומיות.

לעודד סקירות נוסעים בשדות תעופה מקומיים, תחנות רכבת ובתחנות אוטובוס למרחקים ארוכים בהתאם לצורך.

המלצות למדינות אחרות

יש לצפות לכך שיופיעו מקרים חדשים בכל מדינה שהיא. לפיכך, כל המדינות צריכות להיות מוכנות לבלימה, כולל מעקב פעיל, גילוי מוקדם, בידוד וניהול תיקים, מעקב אחר קשר ומניעה של התפשטות הלאה של זיהום ה- nCoV 2019, ולחלוק נתונים מלאים עם ארגון הבריאות העולמי.

על המדינות לשים דגש מיוחד על הפחתת אפשרות הדבקה אנושית , ולפעול למניעה של העברת שניונית והתפשטות בינלאומית. מדינות צריכות גם למלא אחר ההנחיות וההמלצות למטיילים של ארגון הבריאות העולמי.

המלצות לכלל הקהילה העולמית

מכיוון שמדובר בוירוס קורונה חדש, והוכח בעבר עם נגיפים דומים שנדרשים מאמצים משמעותיים לצורך שיתוף מידע ומחקר קבוע, על הקהילה הגלובלית להמשיך להפגין סולידריות ושיתוף פעולה, לתמוך בזיהוי מקור הנגיף החדש הזה, ולחקור את הפוטנציאל המלא שלו להעברה בין אדם לאדם.

להודעת ה-WHO

הערת המערכת: משרד הבריאות טרם פרסם באתר המשרד הנחיות/המלצות ספציפיות. יש להניח שבהמשך להמלצות ה-WHO המשרד יפיץ הוראות כתובות בהתאם בקרוב.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה