משפחה

עדכון קורונה יומי בוקר 5/4/20 בישראל: המשך ירידה בקצב הגידול בהדבקה, עליה בשיעור התחלואה הקשה והתמותה שעדיין יחסית נמוכים מאוד בהשוואה לעולם

דו”ח מצב התפשטות הקורונה לבוקר ה-5/4/20 לפניכם :

כפי שניתן לראות מספר החיוביים לנגיף עלה ל-8,018 (עליה של 5.7% לעומת אתמול). שיעור המקרים הקשים מתוך המקרים הפעילים עומד על 1.6% , ושיעור התמותה מסך המקרים על 0.6% .

באדיבות אודי שומר, אחד מקוראינו, אנו מציגים כאן ניתוח מגמות מעניין שערך שבו מוצגים שיעורי הגידול היומיים (והממוצע ה-5 יומי) של המקרים הפעילים (סך מקרים פחות מחלימים ותמותה), שיעור התחלואה הקשה ושיעור התמותה.

כפי שניתן לראות ישי מגמת ירידה יציבה בשיעור הגידול היומי של המקרים הפעילים מאז ה-25/3 , שהיא בהחלט מעודדת.

מצד שני ניתן לראות את העלייה בשיעור המקרים הקשים מכלל המקרים בימים האחרונים (מ-1.9% ל-2.4% ) ושיעור התמותה (מ-0.33% ל-0.55%) . עם זאת יש לציין שהשיעורים הללו עדיין נמוכים מאוד ביחס לממוצע העולמי ולמרבית מדינות אירופה.

על בסיס שמירה על פרמטרים ומגמות אלה הצפי למספר חולים קשים בתקופה של השבועיים-חודש הקרובים הוא עדיין נמוך יחסית (בין 500-2000 בהתאמה). כלומר, אם לא תהיינה התפרצויות בלתי מבוקרות במספר מוקדים של אוכלוסייה בסיכון (בתי אבות וכד’) אפשר יהיה אולי להיות אופטימיים מבחינת יכולת המערכת להתמודד עם התחלואה הקשה. בכדי שזה לא יקרה, אין ספק שהמשימה המרכזית כעת היא להגן ולתמוך באוכלוסיות שבסיכון שזה אומר ניטור נרחב, בידוד בהתאם לתוצאות ומתן טיפול מוקדם מהיר ואינטנסיבי לחיוביים לנגיף הנמנים על קבוצות הסיכון.

ע”פ נתוני worldmeter  גם בעולם מתחילים לראות התייצבות במספר המקרים החדשים ובמספר מקרי התמותה.  זה קורה בעיקר בגלל מגמות התייצבות ואף ירידה קלה במספר מקרי התחלואה והתמותה במדינות כמו איטליה וספרד, ונוספות. בארה”ב לעומת זאת, ניתן לראות עדיין שמספר מקרי התחלואה והתמותה היומיים ממשיך לעלות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה