משפחה

למרות שבירת השיא היומי בחודש האחרון של מספר הנדבקים ביממה האחרונה (323) , עדיין עלייה מתונה בלבד בתחלואה הקשה

לפניכם תמונת מצב קורונה נכון ל-19/6 בבוקר:

מספר הנדבקים ביממה האחרונה  מהווה שיא של החודש האחרון . עם זאת העלייה במספר החולים הקשים עדיין מתונה. נכון להיום 38 מוגדרים כחולים קשים (מהם 28 מונשמים) , כאשר בתחילת יוני היו 35 קשים (מהם 31 היו מונשמים). מספר המתים עלה ל-304 (בתחילת החודש היו 300 מתים).

לאתר הנתונים של משרד הבריאות המתעדכן באופן רציף

נראה שהסתירה הזו בין העלייה המשמעותית בכמות הנדבקים לעליה הנמוכה במקרים הקשים מקשה על קבלת ההחלטות במשרד הבריאות. מול הגישה המחמירה שאותה מייצגת לפי הפרסומים בתקשורת  פרופ’ סדצקי , לפיה אנחנו כבר בעצם בגל השני, והמשך העלייה בנדבקים גם יוביל בקרוב לעלייה בתחלואה קשה, ובעקבות זאת לחץ על מערכת הבריאות ובעיקר בתי החולים (פנימיות וטיפול נמרץ), ולכן יש מקום להחמרת הצעדים והפעלת סגר מלא או חלקי, נשמעים גם יותר ויותר קולות של אנשי מקצוע ואחרים לפיהם לנתוני הנדבקים היומיים אין למעשה משמעות, בהיות רוב רובם של הנדבקים אסימפטומטיים או עם תסמינים קלים בלבד, ולכן אין מניעה מלהמשיך את פתיחת המשק והחזרה לנורמליזציה.

אמש דיווחנו על פרסום עדכני של ה-CDC האמריקאי ממנו עולה שהסיכון לתמותה ולאשפוז ביחידה לטיפול נמרץ של חולי COVID-19 בקרב חולים עם מחלות רקע היה פי 12 ו-6 גדול יותר בהתאמה בהשוואה לחולי COVID-19 ללא גורמי סיכון. יש להניח שהסיכון היחסי אף גבוה יותר עבור אנשים מבוגרים עם מספר גורמי סיכון בהשוואה לצעירים ללא גורמי סיכון, מה שמחזק ככל הנראה את הצורך באימוץ הגישה הדיפרנציאלית, היינו :  הגברת פעילויות למניעת הדבקה של אוכלוסיות שבסיכון , ניטור מוגבר ומעקב פרואקטיבי צמוד בכדי לאפשר טיפול אינטנסיבי מהיר (שנמצא יעיל במספר מחקרים) במקרה של בדיקה חיובית לנגיף מחד, ומאידך לאפשר המשך פתיחת המשק וחזרה לשגרה עבור מרבית האוכלוסייה, כמובן תוך שמירת הכלליים הבסיסיים של שמירת מרחק פיזי, הגיינה ועטיית מסיכות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה