האם מלטונין עשוי לשמש כטיפול יעיל כנגד COVID-19? (מתוך PLoS Biology)

קורונה

מנתונים שפורסמו בכתב העת PLoS Biology עולה כי מלטונין, ההורמון האחראי לויסות המקצב היומי ומעגלי שינה-ערות, עשוי לשמש כטיפול אפשרי לחולים שנדבקו בנגיף הקורונה.

במסגרת המחקר נבחנו נתונים אודות חולים ממאגר COVID-19 של Cleveland Clinic והחוקרים זיהו כי טיפול במלטונין לווה בירידה בסבירות לתוצאה חיובית בבדיקה לנגיף הקורונה. הם בחנו באופן ספציפי את התסמינים הנפוצים והגורמים לתמותה במקרים של זיהום חמור ומחלות אחרות, דוגמת אלח-דם ותסמונת מצוקה נשימתית, במטרה לקבוע אם אי אילו מהתרופות הזמינות לשימוש עשויות לסייע במקרים של הדבקה בנגיף הקורונה.

החוקרים קבעו כי מחלות אוטואימוניות, מחלות ריאה ומחלות נוירולוגיות היו הדומות ביותר לתחלואה משנית לנגיף הקורונה והם זיהו 34 תרופות אפשריות העשויות לסייע במקרים אלו. מלטונין היה המועמד המוביל מבין אלו ומהנתונים עלה כי מתן מלטונין לווה בירידה של 30% בסיכוי לתוצאה חיובית בבדיקה לנגיף הקורונה.

חשוב להדגיש כי הממצאים אינם תומכים בהתחלת טיפול במלטונין ללא התייעצות עם הרופא, כאשר דרושים מחקרים תצפיתיים גדולים ומחקרים אקראיים-מבוקרים במטרה לאשר את התועלת הקלינית של מלטונין בחולים עם COVID-19.

החוקרים מדווחים כי מתן מלטונין לווה בירידה של 30% בסיכוי לתוצאה חיובית בבדיקה לנגיף הקורונה.

PLoS Biology 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה