משפחה

מה בין צריכת אבץ בתזונה ובין הופעה חדשה של סוכרת? (J Clin Endocrinol Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי קיים קשר בצורת U בין צריכת אבץ בתזונה ובין הופעה חדשה של סוכרת.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכה תזונתית של אבץ ובין הופעה חדשה של סוכרת במבוגרים. המחקר כלל 16,257 משתתפים ללא סוכרת מסקר China Health and Nutrition Survey . הערכה תזונתית התבססה על שלושה שאלונים בשלוב עם תכולת המזון בבית. אבחנה חדשה של סוכרת נקבעה בנוכחות דיווח עצמי על אבחנת סוכרת ע”י רופא, או ריכוז סוכר בדם בצום של 126 מ”ג/ד”ל ומעלה או ריכוז המוגלובין מסוכרר של 6.5% ומעלה במהלך המעקב.

החוקרים מדווחים כי 1,097 משתתפים פיתחו סוכרת חדשה לאורך חציון מעקב של 9.0 שנים. הקשר בין צריכת אבץ בתזונה ובין הופעה חדשה של סוכרת היה בצורת U (p<0.001). הסיכון להופעה חדשה של סוכרת היה נמוך יותר משמעותית בקרב משתתפים עם צריכת אבץ נמוכה מ-9.1 מ”ג/יום (יחס סיכון של 0.73 לכל מ”ג/יום, רווח בר-סמך 95% של 0.60-0.88) וגבוהה יותר באלו עם צריכת אבץ של 9.1 מ”ג/יום ומעלה (יחס סיכון של 1.10 לכל מ”ג/יום, רווח בר-סמך 95% של 1.07-1.13).

כאשר החוקרים בחנו את צריכת אבץ לפי עשירונים, בהשוואה לאלו בעשירון 2-8 (8.9 עד 12.2 מ”ג/יום), הסיכון להופעה חדשה של סוכרת היה גבוה יותר בעשירון 1 (פחות מ-8.9 מ”ג/יום; יחס סיכון של 1.29, רווח בר-סמך 95% של 1.04-1.62) ובעשירונים 9-10 (12.2 מ”ג/יום ומעלה; יחס סיכון של 1.38-1.90).

קשר דומה בצורת U תועד עם צריכת אבץ שמקורו מן הצומח או מבשר ובין הופעה חדשה של סוכרת.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי במבוגרים סיניים באוכלוסיה הכללית קיים קשר בצורת U בין צריכה תזונתית של אבץ ובין הופעה חדשה של סוכרת, כאשר ערך הסף נע סביב 9.1 מ”ג/יום.

J Clin Endocrinol Metab. Aug 27, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה