משפחה

מטופלים רבים נוטלים תוספים למניעת הישנות ממאירות למרות העדר עדויות בנושא (Cancer)

מנתונים חדשים מבריטניה שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי כ-40% מהחולים עם ממאירות קודמת או פעילה של השד, מעי גס ורקטום, או ערמונית, נוטלים לפחות תוסף תזונה אחד בכל יום, כאשר כשליש מהם מאמינים כי התוספים מפחיתים את הסיכון להישנות המחלה הממארת.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תוספים תזונתיים אינם מומלצים למניעה של הישנות מחלות ממאירות. למרות שתוספים אלו משמשים לעיתים קרובות חולים עם מחלה ממארת או עם היסטוריה של ממאירות קודמת, הקשר בין האמונה כי תוספים אלו מפחיתים את הסיכון להישנות ממאירות והנתונים הדמוגרפיים ואורחות החיים אינו מובן היטב.

מדגם המחקר כלל מבוגרים עם אבחנה של סרטן שד, ערמונית, או מעי גס ורקטום מבריטניה, אשר השלימו שאלונים שכללו מידע אודות שימוש בתוספים תזונתיים. החוקרים בחנו את הקשר בין תוספים תזונתיים ובין נתונים דמוגרפים, אורחות חיים ואמונה אודות השימוש בתוספים אלו והסיכון לממאירות.

מבין 1,049 משתתפים שהשיבו לשאלונים, 40% דיווחו על שימוש בתוספים תזונתיים ו-19% האמינו כי תוספי תזונה אלו חשובים להפחתת הסיכון שלהם להישנות ממאירות.

החוקרים מצאו כי שימוש בתוספים תזונתיים היה נפוץ יותר בקרב נשים (יחס סיכויים של 2.48, רווח בר-סמך 95% של 1.72-3.56), באלו שעמדו בהמלצה לצריכת פירות וירקות (יחס סיכויים של 1.36, רווח בר-סמך 95% של 1.02-1.82) ובקרב אלו שסברו כי תוספי התזונה חשובים להפחתת הסיכון להישנות הממאירות (יחס סיכויים של 3.13, רווח בר-סמך 95% של 2.35-4.18).

מהנתונים עולה קשר שלילי בין שימוש בתוספים תזונתיים ובין השמנה (יחס סיכויים של 0.58, רווח בר-סמך 95% של 0.38-0.87).

בכלל האוכלוסייה, התוסף התזונתי הנפוץ ביותר בשימוש היה שמן דגים (13% מהמשתתפים). בקרב אלו עם סרטן שד, תוספי ויטמין D או סידן היו הנפוצים ביותר בשימוש (15% מהמשתתפות).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מטופלים רבים עם היסטוריה של ממאירות בעבר או בהווה מאמינים כי תוספים תזונתיים עשויים להפחית את הסיכון להישנות ממאירות. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון מדוע מטופלים ששרדו ממאירות מאמינים כי התוספים השונים עשויים להפחית את הסיכון להישנות ממאירות וכיצד רופאים יכולים לייעץ נכונה לאוכלוסייה זו.

Cancer, Dec 20, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה