קרדיולוגיה התערבותית

לקראת הכינוס הבינלאומי השישי לקרדיולוגיה פולשנית, הילטון, תל אביב דצמבר 6-7, 2004, ראיון מיוחד עם פרופ’ רפי ביאר, יו”ר הכינוס

פרופ’ רפי ביאר הוא דיקן הפקולטה לרפואה, ע”ש רות וברוך רפפורט, מנהל היחידה לקרדיולוגיה פולשנית, מרכז רפואי רמב”ם, חיפה, ומי שעומד בראש הכינוס הבינ”ל של הקרדיולוגיה ההתערבותית העומד להתקיים ב- 6-7/12 בהילטון ת”א. אתר הכינוס הוא :


www.kenes.com/intercard

לקראת הכינוס המתקרב ביקשנו לקיים עם פרופ’ ביאר ראיון מיוחד.


e-Med :  נתחיל אולי בכך שנבקשך לתאר לנו את מטרות ועיקרי הכינוס הקרוב

פרופ’ ביאר: הכינוס הבינלאומי השישי לקרדיולוגיה פולשנית התערבותית מתקיים מדי שנה בארץ. גם השנה יציגו בכנוס את הפיתוחים החדישים ביותר בתחום הקרדיולוגיה הפולשנית ואת שיטת הטיפול המקובלת בעולם במחלות הלב השונות. במהלך הכנוס יינתנו הרצאות מהמובילים בעולם בתחום זה, ויתבצעו פעולות צנתורים בשידור חי הן ממספר מכונים בישראל והן ממעבדות צנתור מובילות בעולם  (ניו יורק וושינגטון) . במהלך השידורים יודגמו טיפולים באמצעות תומכונים מפרישי תרופות, טיפולי תותבים לעורקי התרדמה, שימוש בשיטת הדמיה מתוחכמות וטיפולים חדשניים במחלת המסתמים של הלב.

אחת הישיבות הייחודית בכנוס הוא מצעד הטכנולוגיות הישראלית כחול-לבן. במצעד זה יוצגו בזה אחר זה טכניקות ישראליות חדישות שפותחו על ידי חברה ישראלית בתחום  קרדיולוגיה

פולשנית . אנו גאים במיוחד בישיבה זו המציגה באופן הבולט ביותר את המצוינות של ישראל בפיתוחים טכנולוגיים ואת הברק הטכנולוגי הנובע מישראל. בין הנושאים שיוצגו יהיו שיטות הדמיה חדישות, שיטות להדמיה תלת מימדית של העורקים הכליליים, רובוטיקה בצנתורים, שיטות לנווט תלת מימדי בעורקי הלב, ועוד טכניקות אחרות בשלבים שונים של פיתוח טכנולוגי.

זוהי דוגמא קלאסית לשיתוף פעולה פורה בין תעשייה מתקדמת ומערכת קלינית אקדמית חזקה המביא לקידום תחום זה, לטובת החולים בארץ ובעולם ולטובת התעשייה בארץ.   

e-Med : במה מתוכננות הישיבות העיקריות להתמקד בכנוס?

פרופ’ ביאר: את תוכנית הכנס המפורטת ניתן למצוא באתר www.kenes.com/intercard

בישיבת המליאה הראשונה תדון השאלה המעסיקה אותנו ואת העולם: מיהם החולים שזקוקים לטיפול בתותבים מפרישי תרופות? האם כל החולים צריכים להיות מטופלים בתותבים אלו? אלו שאלות המטרידות את כל העולם, אותנו ואת ציבור החולים. הקרדיולוגים המובילים בעולם ידונו ויעסקו בנקודה זאת. פרופ’ פטריק סרויס מהולנד ופרופ’ וייליאם ויינס מבלגיה יציגו דעות שונות בנושא זה.  בהמשך תוקדש ישיבה שלמה לטיפול במחלות לב כליליות חריפות, הטיפול באוטם חריף, מתי יש להפנות חולים לצנתור דחוף עקב אוטם או אי ספיקה כלילית קשה.

ישיבה מרתקת אחרת תוקדש לשיטות חדישות לזיהוי הרובד הטרשתי הבלתי יציב. הרובד הבלתי יציב, הוא לא בהכרח הרובד החוסם את זרימת הדם לשריר הלב, אך הוא כהר געש המתפרץ, לעיתים ללא התראה מוקדמת. כיצד נזהה מבעוד מועד את אותו הר הגעש הרדום בשיטות חדישות ומתקדמות כיצד נטפל באותם נגעים?

ישיבה אחרת מוקדשת לטיפול במחלת לב לא כלילית. כיצד נטפל במחלת מסתמי הלב בשיטות חדשניות. חידושים מדהימים בפיתוח התקני מסתם לב, והשתלת מסתמי לב ללא ניתוח. את אחת הטכנולוגיות המדהימות לשסתום לב המושתל בצנתור פיתחה חברה ישראלית, אך בתחום הזה כבר קיימים מתחרים נוספים. מרתק ומדהים ללמוד כיצד ובאיזה קצב התחום מתקדם.

טיפול בחסימות בעורק התרדמה גם זוכה לחשיפה רבה בכנוס. חולים עם חסימות בעורקי הצוואר יטופלו בשידור חי תוך שימוש “במטריה – מסננת” העוצרת חלקיקים מהטרשת בדרכם המסוכנת למוח. גם בתחום זה יש בשורות אדירות לציבור הרופאים, ויותר מכן לציבור החולים. הטיפול בחסימות בצוואר באמצעות תותבים הנהוגות בארץ מזה מספר שנים, קיבל לפני מספר חודשים אישור FDA בארה”ב..

e-Med : האם הכינוס גם פונה לרופא הכללי, לרופא המשפחה?

פרופ’ ביאר: וודאי, הכינוס אומנם מציג את החידושים המתקדמים ביותר בתחום, וחשוב ביותר לקרדיולוגים ולמצנתרים המבצעים את הפעולות, אך בנוסף לכך חשוב ביותר שכל הרופאים הפנימאים ורופאי המשפחה ידעו מהם הכלים העומדים לרשותם כיום בהפניית חולים לטיפול חדשים, ויותר מכן, מהם המשמעויות והסיבוכים הצפויים. בנוסף לכך חשוב ביותר לדעת כיצד לטפל בחולים אלו לאחר הטיפול הפולשני, באיזה תרופות לטפל, ולאיזה משך זמן.

ישיבה מיוחדת תוקדש לנושא של הטיפול המלווה לצנתור, של המעקב בקהילה, של התוויות הקליניות להפניות לצנתור, של המשמעות של הצנתור מבחינת הפגיעה כליתית. אינפורמציה זאת חשובה לכולנו, לרבות רופאי המשפחה והרופאים הפנימאים שהם הקו הראשון של הטיפול בחולי הלב.

e-Med : האם גם תעסקו בכינוס בנושא אי ספיקת הלב ?

פרופ’ ביאר: אי ספיקת הלב היא מחלה קשה ביותר בתקופתנו, ועם עליית תוחלת החיים, מספר חולי אי ספיקת הלב עולה בהתמדה. נושא זה יכוסה בהרחבה בישיבה מיוחדת בנושא. גם כאן יש בשורות לרופאים ועולם, עם שיטות טיפול פולשניות חדישות ופיתוחים חדשים שנמצאים כיום במחקר קליני.

e-Med : לסיכום, שאלה אולי מיותרת…אבל האם כדאי לבוא..? 

פרופ’ ביאר: נכונים לנו יומיים מרתקים של שילוב של הרצאות מאלפות והדגמות בחולים של טכניקות חדישות ושיטות טיפול מתקדמות במחלות הלב וכלי הדם. זוהי חגיגה לטכנולוגיה הישראלית ולמדע הרפואי היישומי הקליני.

e-Med : אחרי ארגון של כינוס כל כך אינטנסיבי ומורכב תזדקק ודאי למנוחה…מה תוכניותיך ?

פרופ’ ביאר: אחרי הישיבה האחרונה ביום ג’, אנו מדליקים נר ראשון של חנוכה, ואני אורז את החפצים וטס לשטוקהולם לטכס הנובל של פרופ’ הרשקו ופרופ’ צחנובר חתני פרס הנובל לכימיה 2004 מהפקולטה לרפואה ע”ש משפחת רפפורט בטכניון.

זהו אירוע של פעם בחיים, חגיגה אמיתי, הישג מדהים של חברנו שכולנו מתברכים בו.

e-Med : תודה על הראיון, ואנחנו, כרגיל מבטיחים להגיע לכינוס, לסקר ולדווח ולהשתדל להביא כמה שיותר חומר מוקלט ומצולם לטובת המשתתפים שיגיעו, ולאלה שהדבר ימנע מהם…

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה