היעילות הרפואית/כלכלית של oxycodone/naloxone (טרגין) במטופלים עם כאב ועצירות על רקע אויפיואידים (J Med Econ )

מאת בעז גנזבורג, עורך מדור מינהל רפואי

אנליזה כלכלית רפואית מתוך ה-J Med Econ אשר השוותה עלות תועלת של טיפול משולב של oxycodone/naloxone (טרגין) מול oxycodone בשיחרור מושהה (OXY) במטופלים עם כאב בדרגה בינונית-חמורה שלא על רקע ממאירות ועצירות על רקע אופיואידים (OIC) מגיעה למסקנה לפיה השימוש בטרגין הוא יעיל ואפקטיבי מבחינה כלכלית ורפואית. 

החוקרים עשו שימוש בנתונים מתוך מחקר שלב III , אקראי ומבוקר. הם חישבו את הבדלי העלויות בין שני סוגי הטיפול באמצעות שילוב של עלות הטיפול בכאב, ביחד עם עלות הטיפול של לקסטיבים ומשאבים נוספים שנעשה בהם שימוש בכדי לטפל בעצירות של המטופלים. העלויות חושבו מנקודת הראות של מערכת הבריאות הבריטית. (כלומר עלויות ישירות בלבד המכוסות ע”י ביטוח הבריאות הממלכתי).

בנוסף, תוצאות שאלוני ה-SF-36 להערכת איכות חיים הומרו לערכי EQ-5D בכדי לאפשר חישוב של שנות חיים מתואמות איכות חיים (QALY) .  
האנליזה של הנתונים בוצעה גם באופן דטרמינסטי וגם במודל הסתברותי שבו הורצו נתוחי רגישות.

נמצא שתוספת העלות של הטפול בטרגין בהשוואה ל-OXY הייתה 159.68 פאונד בממוצע לאורך תקופה של 301 יום. מאידך, הטיפול בטרגין הביא לשיפור של 0.0273 יח’ QALY . אי לכך יחס העלות/תועלת השולי (תוספת העלות הנדרשת לרווח של שנת חיים מתואמת איכות אחת, ה-ICER) היה 5,841.56 פאונד ל-QALY . (שזהו יחס המוגדר כ-COST EFFECTIVE בהיותו נמוך מהרף העליון המקובל באנגליה ובעולם המערבי בכלל של כ-20-30 אלף פאונד ל-QALY ).

ניתוחי רגישות מצאו שיחס העלות/תועלת השולי הגבוה ביותר שהתקבל היה 10,347 פאונד ל-QALY.  במס’ תסריטי רגישות שהורצו נמצא שהטיפול בטרגין אף משיג חיסכון בעלויות הכוללות של עד 4,254 פאונד.

ניתוח הסתברותי הראה שב-96.6% סיכוי יחס העלות/תועלת של טרגין יהיה נמוך מהסף העליון של 20,000 פאונד ל-QALY.  

המחברים מציינים כי המודל היה שמרני בהערכות ההסתברות שלו למצבי עצירות מעבר לתקופת הזמן של 12 שבועות שעליהם היה מידע מהמחקר הרנדומלי המבוקר. כמו כן הם מציינים במסגרת המיגבלות שהמידע על עלות הטיפול בעצירות באנגליה היה מוגבל והתבסס על חוות דעת מומחים מרפואת הקהילה.

בסיכום המחברים הם מציינים שבמודל הבסיסי, עלויות הטיפול הישירות בעצירות היו מעט גבוהות יותר עם טרגין בהשוואה ל-OXY. עם זאת, הם מדגישים כי המטופחים בטרגין נהנו משיפור באיכות חיים, ויחס העלות/תועלת השולי שהתקבל היה נמוך באופן ניכר מהסף העליון המקובל לאימוץ והכללת טיפולים רפואיים בשירות הציבורי באנגליה. 

המודל היה רגיש מאוד לנתון של עלות הטיפול בעצירות. הרצה של מס’ תסריטים ריאליים בניתוחי הרגישות הראתה שהטיפול בטרגין מדגים חיסכון בעלויות הטיפול עם טרגין במקביל לשיפור באיכות החיים. (מה שהופך את טרגין כחלופה מועדפת באופן דומיננטי). 

החוקרים מסכמים כי טרגין הוא טיפול יעיל ואפקטיבי מבחינה כלכלית ורפואית במטופלים עם כאב שלא על רקע ממאיר ועצירות הנובעת משימוש באופיואידים.  

J Med Econ. 2012;15(3):564-75

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שיעור סיבוכים נמוך לניתוחי גירוי עצב וגאלי (Brain and Spine)

    שיעור סיבוכים נמוך לניתוחי גירוי עצב וגאלי (Brain and Spine)

    ניתוחים לגירוי עצב וגאלי מהווים התערבות יחסית בטוחה, עם שיעור סיבוכים נמוך, אם כי ישנם הבדלים בסוג הפרוצדורה ונוכחות סיבוכים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Brain and Spine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גירוי עצב וגאלי מהווה את שיטת נוירו-מודולציה הנפוצה ביותר בחולים עם אפילפסיה. למרות שקיים סיכון לתופעות לוואי לבביות דוגמת […]

  • חסם עצבי עם לידוקאין יעיל להקלה על מיגרנה חמורה ועמידה לטיפול בילדים (מתוך כנס ה-AAN)

    חסם עצבי עם לידוקאין יעיל להקלה על מיגרנה חמורה ועמידה לטיפול בילדים (מתוך כנס ה-AAN)

    זריקות לידוקאין לעצב האוקסיפיטלי הגדול הובילו להקלה בהתקפי מיגרנה חמורה ועמידה לטיפול בילדים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סדרות מקרים דיווחו על תועלת לחסם עצבי היקפי – זריקות של חומרי הרדמה מקומיים לסעיפים של עצב אוקסיפטלי או טריג’מינלי – להקלה על […]

  • האם להשמנה השפעה על עצימות הכאב במבוגרים? (Front Endocrinol)

    האם להשמנה השפעה על עצימות הכאב במבוגרים? (Front Endocrinol)

    במבוגרים עם משקל עודף או השמנת-יתר נטייה לעצימות כאב בדרגה גבוהה יותר, בהשוואה לאלו עם משקל תקין, ממצאים המדגישים את החשיבות של טיפול כנגד השמנה כחלק מהגישה הכוללת לטיפול בכאב, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Endocrinology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה עשויה להביא לשינויים פתופיזיולוגיים, דוגמת עומס גדול יותר על […]

  • תובנות מקיפות לגבי ההנחיות לטיפול בעצירות אידיופתית כרונית לשנת 2023 (US PHARMACIST)

    תובנות מקיפות לגבי ההנחיות לטיפול בעצירות אידיופתית כרונית לשנת 2023 (US PHARMACIST)

    עצירות אידיופתית כרונית היא בעיה בריאותית נפוצה, המשפיעה באופן משמעותי על איכות החיים של אלה הסובלים מכך. הפרעה זו מחייבת גישה רב-תחומית לטיפול, המשלבת התאמות תזונתיות ושימוש בטיפולים, הן בלא מרשם, הן בתרופות מרשם, לניהול יעיל של התסמינים. בהקשר זה, רוקחים מתגלים כאנשי מקצוע חיוניים בתחום הבריאות, ומציעים הדרכה חיונית לחולים בהתבסס על ההמלצות המפורטות בהנחיות הקליניות של האגודה האמריקנית לגסטרואנטרולוגיה לשנת 2023 - המכללה האמריקנית לגסטרואנטרולוגיה (AGA/ACG): ניהול פרמקולוגי של עצירות אידיופתית כרונית.

  • השוואת Polyethylene Glycol לעומת Lactulose להקלה על עצירות בנשים הרות (Int J Gynaecol Obstet)

    השוואת Polyethylene Glycol לעומת Lactulose להקלה על עצירות בנשים הרות (Int J Gynaecol Obstet)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Gynaecology and Obstetrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ל- Polyethylene Glycol 4000 (או PEG) ול-Lactulose יעילות דומה להקלה על עצירות בנשים הרות, כאשר שלשול ויציאות רכות דווחו בשכיחות נמוכה יותר עם PEG. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להשוות בין PEG ובין Lactulose להקלה על עצירות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מערכת גירוי מוחי עמוק הניתנת להטענה מחדש (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מערכת גירוי מוחי עמוק הניתנת להטענה מחדש (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מערכת גירוי מוחי עמוק (Depp Brain Stimulation) הניתנת להטענה מחדש עם תכנות מרחוק, המיועדת לחולים עם הפרעות תנועה, כך על-פי הודעה מטעם היצרנית. על-פי ההודעה לתקשורת, מערכת Liberta RC DBS הינה קטן בכשליש בהשוואה למערכת DBS מושתלת וניתנת להטענה מחדש הזמינה כיום לשימוש מסחרי בארצות הברית […]

  • השוואת יעילות זריקות אוזון לעומת זריקות קורטיקוסטרואידים להקלה על כאב שריר-שלד (J Back Musculoskelet Rehabil)

    השוואת יעילות זריקות אוזון לעומת זריקות קורטיקוסטרואידים להקלה על כאב שריר-שלד (J Back Musculoskelet Rehabil)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Back and Musculoskeletal Rehabilitation מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בהשוואה לזריקות אוזון, זריקות קורטיקוסטרואידים יעילות יותר בהפחתת כאב ממקור שריר-שלד בטווח הקצר, אך בטווח הביניים היעילות של שתי גישות הטיפול הייתה דומה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הזרקות סטרואידים משמשות לעיתים קרובות כטיפול קצר-טווח להקלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה